8.8.15

SPD: Ζητά από την ΕΚΤ να δεχθεί καθυστέρηση της πληρωμής...

SPD: Ζητά από την ΕΚΤ να δεχθεί καθυστέρηση της πληρωμής από την Ελλάδα
... από την Ελλάδα...
Περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ζητά ο εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για θέματα Προϋπολογισμού Γιοχάνες Καρς και προτείνει, αν χρειαστεί, η ΕΚΤ να δεχθεί την καθυστέρηση της πληρωμής που πρέπει να της καταβάλει η Αθήνα στις...
20 Αυγούστου.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο Καρς ανέφερε με νόημα ότι η επιμέλεια «πρέπει να προέχει της ταχύτητας» και υπογράμμισε πως αποφάσεις που αφορούν σε δισεκατομμύρια δεν επιτρέπεται να τις παίρνεις «στο πόδι», 

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του SPD τόνισε πως εν ανάγκη, πρέπει η ΕΚΤ να κάνει δυνατή μια καθυστέρηση της πληρωμής από την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο κ. Καρς άφησε αιχμές για τη στάση των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, την οποία χαρακτηρίζει ως μη εποικοδομητική. 

«Αυτοί στο CDU και στο SCU που σκέφτονται καθαρά γνωρίζουν ότι το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στη δανειοδότηση μόνο μετά το 2016», είπε, αξιολογώντας ως μη εποικοδομητικές τις δηλώσεις από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: