21.8.15

TIME: Ο «τεφλόν» Τσίπρας και οι εκλογές...

Με το τεφλόν το χημικό αδρανές που είναι άκαυστο παρομοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα το περιοδικό TIME σε άρθρο του με αφορμή την προκήρυξη εκλογών.
Όπως εκτιμά το TIME« ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός των ελιγμών και των ανατροπών. Αθέτησε...
όλες σχεδόν τις προεκλογικές του υποσχέσεις και όμως κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει στις εκλογές τον επόμενο μήνα.»

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα έχουν πολλούς λόγους για να απορρίψουν την κυβέρνησή τους. Θα δουν φοροεπιδρομή, μειώσεις στις συντάξεις και μεγάλες περικοπές στο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Για πολλούς Έλληνες αυτό θα μοιάζει με προδοσία γιατί εξέλεξαν τον Τσίπρα τον Ιανουάριο με την υπόσχεση ακριβώς να αποφύγουν αυτού του τύπου τα μέτρα» γράφει το περιοδικό και προσθέτει ότι ακόμα, όμως, και αν το κόμμα του Λαφαζάνη καταφέρει να πάρει ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ανακόψει το προβάδισμα του κόμματος στις εκλογές.
Μάλιστα το περιοδικό αναφέρει ότι όλους αυτούς τους επτά μήνες ο Αλέξης Τσίπρας «χρησιμοποίησε την θυματοποίηση προκειμένου να κατηγορήσει την τρόικα για όλες τις αποτυχίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ μετά από κάθε αποτυχία να πετύχει συναινέσεις έβγαινε στην τηλεόραση για να πείσει τους ΈΛληνες ότι έκανε το καλύτερο δυνατόν».
Μετά τις εκλογές ίσως χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τις καθεστωτικές δυνάμεις που απεχθάνεται. Θα είναι άλλη μια στροφή 180 μοιρών αλλά οι σκληροί υποστηρικτές του πιθανότατα θα τον συγχωρέσουν όπως έκαναν τόσες πολλές άλλες φορές στη σύντομη περίοδο διακυβέρνησής του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: