25.8.15

To Twitter "καλύπτει" τους λαλίστατους πολιτικούς...

Το Twitter μπλοκάρει σάιτ αποθήκευσης διαγεγραμμένων tweets πολιτικώνΟι λαλίστατοι πολιτικοί του Twitter μπορούν πλέον να κοιμούνται πιο ήσυχοι αφού το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε την...
πρόσβαση σε ένα online δίκτυο ονόματι Politwoops το οποίο αποθήκευε τα διαγεγραμμένα τους Tweets σε τουλάχιστον 30 χώρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του VentureBeat.  
 Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Open State Foundation που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο υπηρεσιών αποθήκευσης των Tweets που έκαναν delete πολιτικοί, οι αναρτήσεις πολιτικών προσώπων -ακόμα και οι διαγεγραμμένες- αποτελούν μέρος του δημοσίου λόγου.
   Σύμφωνα με δήλωση του Twitter, η απόφαση μπλοκαρίσματος του εν λόγω δικτύου, μετά το αρχικό μπλοκάρισμα του στις ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούνιο, "ελήφθη μετά από ενδελεχή εξέταση μιας σειράς παραγόντων, με κύριο σκεπτικό ότι η δυνατότητα του να διαγράφει κάποιος χρήστης τα Tweets του κατα βούληση, αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της υπηρεσίας, για κάθε χρήστη."  
 Τα ήδη διαγεγραμμένα tweets πολιτικών, πάντως, σύμφωνα με ανάρτηση του Politwoops, συνεχίζουν να είναι προσβάσιμα στη διεύθυνση www.politwoops.co.uk.


lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: