7.8.15

To μπαλάκι στην εξέδρα...

Το αίτημα της εθνικής συνεννόησης θα βάλει ξανά στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στις επόμενες ημέρες και όσο η κυβέρνηση προχωρά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Η...
συνεννόηση για να αποφευχθούν επώδυνες αποφάσεις και να περάσει η χώρα το δύσκολο δρόμο που ανοίγει το τρίτο μνημόνιο, είναι απαραίτητη», αναφέρει τις τελευταίες ώρες στους συνομιλητές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι η ΝΔ έχει διακριτή θέση απέναντι στα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση. Στο πλαίσιο αυτό τα γαλάζια στελέχη όσο πλησιάζει η 20η Αυγούστου, αφενός θα επιμένουν στη ανάγκη να υπογραφεί η συμφωνία για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και αφετέρου ότι θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν σε ένα Εθνικό Σχέδιο απέναντι στην τρόικα.

Η λογική του κ. Μεϊμαράκη είναι πως αν υπάρξει συνεννόηση και συμφωνηθεί αυτό το σχέδιο, τότε η χώρα με τα επιχειρήματα που θα το συνοδεύουν θα μπορεί να απευθυνθεί στους δανειστές, οι οποίοι μπορεί έτσι να κατανοήσουν τις ελληνικές θέσεις και αρκετά δύσκολα μέτρα να αποφευχθούν ή να αλλάξουν. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνει και την πρόθεση του κόμματός του να συμμετέχει και σε εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης.

Σχετικά πάντως, με τα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη περί πρόωρων εκλογών, στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο newpost.gr, εκτιμούσαν ότι στόχος των δηλώσεων αυτών είναι να γίνει μια προσπάθεια απο το Μέγαρο Μαξίμου να «μαζέψει» και να συσπειρώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, σημείωναν, δεν αποκλείεται ο κ. Τσιπρας να προχωρήσει και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες, αν βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο και δεν βρει λύση με το κόμμα του. «Αν όμως τις κάνει χωρίς να εξηγήσει επαρκώς το λόγο που ζητά εκλογές, τότε θα τις χάσει», έλεγαν επίσης οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, που επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναζητήσει λύση από την παρούσα Βουλή, για να μη χάσει ξανά χρόνο η χώρα και επιδεινωθεί κι άλλο η οικονομία.

Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του που προτείνουν κυβερνητικά στελέχη, οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σημείωναν στο newpost.gr, πως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι θέμα άμεσο, ούτε προτεραιότητα, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει ταχθεί υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίζει κυβέρνηση και να υπάρχει σταθερότητα. «Δεν κάνουμε εκλογές για να μετρηθούμε πόσοι είμαστε, αλλά γιατί πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα», σχολίαζαν σχετικά με τα όσα λένε στην κυβέρνηση για απλή αναλογική...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: