6.8.15

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του διαγωνισμού Traveler Photo 2015...


Απονεμήθηκαν τα βραβεία του National Geographic για τις 10 καλύτερες φωτογραφίες από όλον τον κόσμο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 φωτογράφοι, εκ των οποίων τρεις είναι οι...

κινητές και ακόμη επτά συμπληρώνουν τη δεκάδα με τις πιο "δυνατές" φωτογραφίες της χρονιάς.


Ο Anuar Patjane Floriuk κέρδισε το πρώτο βραβείο με την υποβρύχια φωτογραφία του που δείχνει δύτες να κολυμπούν κοντά σε μια φάλαινα και το μικρό της στο Roca Portida, ένα νησί στα ανοικτά της δυτικής ακτής του Μεξικού.

Οι εργαζόμενοι σε λατομείο κατέλαβαν τη δεύτερη θέση. Το πρόσωπό τους είναι γεμάτο σκόνη και άμμο. Τρεις από τους εργάτες κοιτάζουν έξω από το παράθυρο στον χώρο εργασίας τους, στο Chittagong, Μπαγκλαντές. (Φωτ. Faisal Azim)


Η τρίτη θέση ανήκει στο Camel Ardah, όπως ονομάζεται στο Ομάν, σε ένα από τα πιο παραδοσιακά είδη αγώνων με καμήλες. (Φωτ. Ahmed Al Toqi)
Μία νύχτα στην Deadvlei, Ναμίμπια. Το όνομα του μέρους σημαίνει "Νεκρός βάλτος". Τα δέντρα αυτά εκτιμάται ότι έχουν ηλικία έως και 900 ετών, αλλά δεν έχουν αποσυντεθεί, λόγω της ξηρότητας του περιβάλλοντος. (Φωτ. Beth McCarley)
Δύο αγόρια προσπαθούν να πιάσουν μία πάπια, στους καταρράκτες της επαρχίας Nong Khai, στην Ταϊλάνδη. (Φωτ. Sarah Wouters)
Λευκό τοπίο στο χωριό Pestera της Ρουμανίας. (Φωτ. Eduard Gutescu)
Κάτοικοι της Πολωνίας τηρούν την παράδοση κοπής χόρτων, χρησιμοποιώντας δρεπάνι και δίκρανο. (Φωτ. Bartlomiej Jurecki)
Λευκοί ρινόκεροι στην Ουγκάντα. "Τη νύχτα πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, προσπαθούσαμε να πετύχουμε μία καλή λήψη του είδους προς εξαφάνιση. Η απόσταση που έπρεπε να κρατήσουμε για να είμαστε ασφαλείς, δεν μου έδωσε το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Το πρωί όμως, ξύπνησα και είδα τους τρεις ρινόκερους κοντά μου". (Φωτ.Stefane Berube)Kushti ονομάζεται η παραδοσιακή μορφή ινδικής πάλης. Οι παλαιστές μπαίνουν σε ένα ρινγκ γεμάτη πηλό, συχνά αναμεμειγμένου με αλάτι, λεμόνι και βούτυρο. Στο τέλος του αγώνα, κάθονται στην άκρη του ρινγκ, καλύπτοντας το σώμα και τα κεφάλια τους, για να μην αρρωστήσουν. Η διαδικασία χαλάρωσης ολοκληρώνεται με μασάζ στους μυς και διαλογισμό. (Φωτ. Alain Schroeder)
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, ΕΔΩ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: