12.8.15

Σε έρανο του Wikileaks, ο Βαρουφάκης!...




Ο ιστότοπος WikiLeaks υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει 100.000 ευρώ σε όποιον του παραδώσει ένα...
αντίγραφο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Συναλλαγών και Επενδύσεων και το ποσό αυτό θα συγκεντρωθεί μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης στην οποία υποσχέθηκε ότι θα συμμετάσχει ακόμη και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης.
 «Χρειάζεται να βάλουμε ένα χεράκι για τη διαφάνεια στην ευρωζώνη αλλά επίσης και στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο (TTIP) που την επηρεάζουν. Συμμετάσχετε!», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@yanisvaroufakis).

«Η μυστικότητα» που περιβάλει αυτήν τη συνθήκη η οποία είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ συνιστά απειλή για το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας υποστηρίζει ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε μια ανακοίνωσή του.

Στον διαδικτυακό έρανο για τη συγκέντρωση του ποσού έχουν δηλώσει ότι θα συμβάλουν πολλές γνωστές προσωπικότητες όπως η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές περισσότερα από 21.000 ευρώ, δηλαδή το 21% του απαιτούμενου ποσού.


Η συνθήκη της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Συναλλαγών και Επενδύσεων (TTIP) θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ζώνη ελευθέρου εμπορίου στον κόσμο, με την κατάργηση των τελωνειακών δασμών και τον δραστικό περιορισμό των διαφορετικών κανόνων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2013 και αναμένεται ότι θα επιταχυνθούν από το φθινόπωρο, σύμφωνα με την Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ.


Οι αντίπαλοι της συμφωνίας καταγγέλλουν τη μυστικότητα των διαπραγματεύσεων και υποστηρίζουν ότι η TTIP θα εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των πολυεθνικών.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: