18.9.15

Τσίπρας: Σταθερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ...

Τσίπρας: Σταθερή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ«Αν ήθελα να αποδράσω δεν θα είχα προχωρήσει σε εκλογές», τονιζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤA NEA και προσθέτει ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει τη δυνατότητα να κρίνει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Ο... πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει οτι «ο μεγαλύτερος πολιτικός μας αντίπαλος είναι μια σκοπίμως καλλιεργούμενη αντιπολιτική λογική η οποία θέλει να ισοπεδώσει τις διαφορές των πολιτικών δυνάμεων που συγκρούονται σε αυτές τις εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι η «ΝΔ κατεβαίνει με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά», ενώ υπογραμμίζει πως το δίλημμα είναι «προοδευτική ή συντηρητική διακυβέρνηση». Αναφέρει ακόμη ότι «ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είμαστε εμείς ή η ΝΔ» και προσθέτει ότι αυτό αφορά τον προσανατολισμό της οικονομίας από εδώ και στο εξής.

Ακόμη κόβει κάθε γέφυρα για οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ ακόμη και στην ομάδα για τη διαπραγμάτευση του χρέους. Όπως σημειώνει: «Δεν βλέπω πως η ΝΔ θα μπορούσε να συμβάλει σε κάτι το οποίο θεωρούσε μέχρι πριν λίγο καιρό αχρείαστο. Εν πάση περιπτώσει αν καταθέσει προτάσεις συγκεκριμένες και σαφείς θα τις λάβουμε φυσικά υπόψη μας.

Σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε σκληρά σε συνθήκες οικονομικού και πολιτικού πολέμου και από τη ΝΔ και πέτυχε μια συμφωνία η οποία λύνει τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα του χρέους και της ρευστότητας και μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: