30.9.15

Φουντώνει το παρασκήνιο για τις υπογραφές στη ΝΔ...

«Κανείς δεν είναι μέχρι στιγμής υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ», έλεγε στο newpost, κορυφαίο στέλεχος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι...
όλοι όσοι έχουν βγει δημόσια ή ακούγονται ως υποψήφιοι έχουν μόνο εκφράσει προθέσεις και δεν έχουν καταθέσει την αίτηση με τις 50 υπογραφές αντίστοιχων μελών του Οργάνου που απαιτούνται σύμφωνα με το Καταστατικό.

Το παρασκήνιο πάντως, στο γήπεδο της Πολιτικής Επιτροπής είναι έντονο, καθώς οι επίδοξοι υποψήφιοι δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν την υπογραφή των πιο ισχυρών ονομάτων του πολυπληθέστερου κομματικού Οργάνου, που μπορούν να επηρεάσουν και άλλα στελέχη. Με βάση τις πληροφορίες από το γήπεδο αυτό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει κάνει σοβαρά βήματα προς την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αρκετοί βουλευτές και περιφερειάρχες έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπογράψουν την υποψηφιότητά του, αυτό δεν θα συμβεί, λένε γιατί δεν είναι σωστό να μπει σε αντιπαράθεση κανείς με κανέναν. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι αρκετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής «για να μην χαλάσουν τις καρδιές τους», έχουν υποσχεθεί σε περισσότερους από έναν επίδοξους υποψηφίους, ότι θα υπογράψουν υπέρ τους.

Υπό τα δεδομένα αυτά από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη παρατηρούσαν ότι πολλοί από εκείνους που εκδηλώνουν την πρόθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία της ΝΔ το κάνουν για τα 10 λεπτά δημοσιότητας, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η εικόνα της ΝΔ με τους πολλούς υποψήφιους δεν χαλάει. «Η εικόνα των προσώπων χαλάει», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Πολλά στελέχη πάντως υπογραμμίζουν τον ενωτικό χαρακτήρα του κ. Μεϊμαράκη, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κώστας Τασούλας, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Γιώργος Βλάχος και πάρα πολλοί άλλοι, βουλευτές και μη, ενώ χθες στους υποστηρικτές του προστέθηκε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Η πραγματική εικόνα θα υπάρχει πάντως το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:00, οπότε και θα ανακοινωθεί ποιοι έχουν καταθέσει τις 50 υπογραφές, καθώς μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και για γνωστά ονόματα ότι είναι δύσκολο να τις βρουν. Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά του κ. Κακλαμάνη στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΙ, για επιχειρηματικά τζάκια που θέλουν να βγάλουν αρχηγό στη ΝΔ.

Όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα οι ισορροπίες, από την πλευρά του κ. Τζιτζικώστα, υποστηρίζουν ότι έχουν ξεπεράσει τις 70 υπογραφές και θα κρίνουν ποιες 50 θα παρουσιάσουν. Από το στρατόπεδο του κ. Μητσοτάκη λένε ότι έχει βρεθεί ήδη ο αριθμός που απαιτείται με την 50η υπογραφή να μην αποκλείεται αν είναι του Επιτίμου, ενώ ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τα περί διαρχίας του κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας πως «είναι δύσκολο για κάποιον όσο καλός κι αν είναι, να είναι πρόεδρος της ΝΔ και να μην είναι βουλευτής».

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ανακοίνωσε χθες στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης, διευκρινίζοντας ότι εάν έμπαινε στην κούρσα διαδοχής, θα περίμενε «πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση» και ότι η υποψηφιότητά του «θα προξενούσε μία συζήτηση για την πολιτική του διαδρομή». Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Γεωργιάδη, ο οποίος χθες δήλωσε πως συγκέντρωσε 14 υπογραφές, σχολίασε ότι «είναι δική του απόφαση, προσωπική του απόφαση, δεν έχω καμία σχέση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: