4.10.15

Στις 11 εκλέγει η βουλή, το νέο πρόεδρο της...

Το ενδιαφέρον στην παράδοση της Ζωής, στον Βούτση, ο οποίος θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους...
Στη Βουλή σε λίγη ώρα το ενδιαφέρον, όπου στις 11 θα εκλεγεί ο Πρόεδρος του Σώματος  και σε ξεχωριστή συνεδρίαση οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς. Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει το  Νίκο Βούτση, ενώ... για αντιπροέδρους τους Τάσο Κουράκη, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Γιώργο Βαρεμένο.    
 Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) για την εκλογή του Νίκου Βούτση στο αξίωμα του νέου προέδρου της Βουλής, ενώ θα καταψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε θέσει συγκεκριμένους όρους για να στηρίξει τον Νίκο Βούτση. Υπέρ του «συμπαθούς συναδέλφου μηχανικού» -όπως είπε- Νίκου Βούτση τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.  
   Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων, η οποία και πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι: Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Βαρεμένος. Η κατάταξη στη σειρά των αντιπροέδρων θα είναι επιλογή του κ. Τσίπρα. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ακόμα πέντε υποψηφιότητες για τις θέσεις των αντιπροέδρων: Χαρά Καφαντάρη, Εύη Καρακώστα, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Γάκης, Μουσταφά Μουσταφά.    
 Αφού εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από την Ολομέλεια, στη 13:30 θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου -μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής- προκειμένου να εκλεγούν ο Γραμματέας της Κ.Ο. και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.   Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στο πώς θα γίνει η  παράδοση-παραλαβή της Προεδρίας της Βουλής μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπουλου και του Νίκου Βούτση, καθώς υπήρξε πρόσφατη κόντρα μεταξύ των δύο με αφορμή και τη φημολογία για το ποιό γραφείο θα καταλάμβανε ο κ. Κωνσταντοπούλου ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής.   
 «Παρακαλούνται οι κύριοι Βούτσης και Μαντάς (σ.σ. γραμματέας της ΚΟ του κόμματος) να σταματήσουν τις αήθεις διαρροές περί γραφείων. Πείτε και καμία αλήθεια, κύριοι» ανέφερε στο σχετικό tweet που η ίδια ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό.   Πάντως παρά τις βολές ο κ. Βούτσης όπως λένε οι πληροφορίες θα επιχειρήσει να έχει από την πλευρά του μια ήρεμη διαδικασία, σε χαμηλούς τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: