4.10.15

Τουλάχιστον 18 νεκροί από εκρήξεις στη Νιγηρία...


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι που σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε προάστια της Αμπούτζα, της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, όπως...
ανακοίνωσε χθες η εθνική υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (NEMA) της χώρας.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε μια θέση της αστυνομίας στο Κούτζε και σε μια στάση λεωφορείου στο Νγιάνγια περί τις 22:30 (τοπική ώρα) σε μια περιοχή η οποία έχει γίνει ήδη πολλές φορές στόχος επιθέσεων της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας επιτρέπουν να ειπωθεί ότι οι εκρήξεις οφείλονταν σε δύο βομβιστές-καμικάζι, έναν άνδρα και μια γυναίκα», ανέφερε η αστυνομία της Νιγηρίας σε ανακοίνωσή της. Η διοίκηση της αστυνομίας «διέταξε την άμεση ανάπτυξη μονάδων πυροτεχνουργών και τη διεξαγωγή έρευνας ευρείας κλίμακας» στην περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η στάση των λεωφορείων στο προάστιο Νγιάνγια είχε γίνει στόχος επιθέσεων δύο φορές πέρυσι. Στην πρώτη επίθεση, τη 14η Απριλίου 2014, είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 75 άνθρωποι και την ευθύνη ανέλαβε η Μπόκο Χαράμ. Στη δεύτερη επίθεση, την 1η Μαΐου, είχαν βρει τον θάνατο τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Το προάστιο Κούτζε, κοντά στο αεροδρόμιο της Αμπούτζα, απέχει περίπου 40 χλμ. από το κέντρο της πρωτεύουσας της Νιγηρίας. Στη διαβόητη φυλακή αυτού του προαστίου βρίσκονται έγκλειστα δεκάδες μέλη της Μπόκο Χαράμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: