1.10.15

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για τον έλεγχο από τα ΚΤΕΟ

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ...
Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου δόθηκε στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι την 30η Ιουνίου του 2014, προκειμένου να...
ρυθμίσουν την εκκρεμότητά τους αυτή.

Συγκεκριμένα, με την παράταση των είκοσι ημερών που αποφάσισε αργά το βράδυ η κυβέρνηση, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης, σε δήλωση του αναφέρει, πως κατεύθυνση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, και καλεί τους πολίτες "να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους στα ΚΤΕΟ, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και οι δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής". Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω ημερομηνίες εμπίπτουν στις δεσμεύσεις της χώρας, η εφαρμογή τους αποτελεί υποχρέωση της χώρας, και επομένως δεν μπορεί δυστυχώς να δοθεί νέα παράταση.

Σημειώνεται πως οι προθεσμίες για τον τεχνικό έλεγχο, έχουν οριστεί με το νόμο «Κύρωση του σχεδίου σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την υλοποίηση της συμφωνίας χρηματοδότησης». Η πρώτη εκ των τριών καταληκτικών ημερομηνιών που είχε οριστεί (η 30η Σεπτεμβρίου 2015) αφορά στα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014. Η προθεσμία αυτή έληξε σήμερα και παρατείνεται μέχρι την 20η Οκτωβρίου.

Για την κατηγορία αυτή των οχημάτων, μέχρι και την 20η Οκτωβρίου θα καταβάλλεται μειωμένο τέλος (33 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 20 ευρώ για δίκυκλα ), ενώ μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας, για το διάστημα από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος (65 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 40 για τα δίκυκλα).

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός νόμος (ν.4336/2015) προβλέπει ότι εφόσον παρέλθει και η προθεσμία της 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε από 1η Ιανουαρίου 2016 θα επιβάλλεται και το πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150 ευρώ), το οποίο θα βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, θα εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων - και μετά την προθεσμία καταβολής του, θα προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

Η δεύτερη καταληκτική προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως τέλος του '14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015...

Δεν υπάρχουν σχόλια: