7.10.15

Στις 20 Οκτωβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ...

Κέντρο Αθήνας
Με απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου οριστικοποιήθηκε η μορφή του εκκαθαριστικού για 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, με στόχο ο λογαριασμός να εξοφληθεί είτε εφάπαξ στο τέλος Οκτωβρίου είτε σε...
πέντε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2016.

Στο εκκαθαριστικό θα υπάρχει ειδοποίηση για όσους δεν συμφωνούν με το ποσό που τους έχει καταλογιστεί και αναμένεται να αποσταλεί στις 20 Οκτωβρίου.

Η ειδοποίηση θα αναφέρει: «Σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΓΓΔΕ. Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη».

Και φέτος, όπως αναφέρει ρητά η απόφαση, σε περίπτωση που εντοπιστεί έλλειψη στο Ε9, η οποία εμποδίζει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, η διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τις παραδοχές που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών από πέρυσι ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο, στο εκκαθαριστικό θα υπάρχει σχετική ένδειξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: