6.10.15

Αλήτες οι εργαζόμενοι της Air France...

 
...σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας...
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μάνουελ Bαλς σχολίασε με σημερινή του δήλωσή ότι οι εργαζόμενοι που επιτέθηκαν στα στελέχη της Αir France είναι αλήτες, ενώ ζήτησε...
επιβολή βαριών ποινών. Στο ίδιο κλίμα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θεώρησε «απαράδεκτη» την επίθεση εναντίον των στελεχών της Air France.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές άρχισαν ποινική έρευνα για την επίθεση των συνδικαλιστών, που έσκισαν τα ρούχα δυο στελεχών της εταιρείας, αφού ανακοινώθηκε η πρόθεση κατάργησης 2.900 θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε πως στις εργασιακές διαπραγματεύσεις χρειάζεται ένας «ειρηνικός» διάλογος, και προειδοποίησε πως τέτοια πολύκροτα περιστατικά βίας «έχουν συνέπειες στην ελκυστικότητα» της Γαλλίας ως προορισμό για επενδύσεις.

Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Air France εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και επιτέθηκαν στα στελέχη της, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας σε βάθος διετίας.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων της αεροπορικής εταιρείας είχαν εξαγγείλει για τη Δευτέρα απεργιακή κινητοποίηση, ενώ διέκοψαν το πρωί της ίδιας μέρας τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε τα σχέδιά της στους κοινωνικούς εταίρους.

Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει αποφασίσει η Air France προβλέπει την κατάργηση πλεονάζοντος προσωπικού, με τη διοίκηση να εκτιμά τον αριθμό τους σε 2.900, το 2016 και το 2017. Οι περικοπές θέσεων εργασίας αφορούν 300 πιλότους, 900 ιπτάμενους συνοδούς και 1.700 προσωπικό εδάφους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας προβλέπονται αναγκαστικές αποχωρήσεις εργαζομένων.Τα πλάνα της εταιρίας για απολύσεις 2.900 εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα

Το σχέδιο περιλαμβάνει και μείωση των δρομολογίων στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων, όπου οι μισές γραμμές είναι ζημιογόνες: ο στόλος –που σήμερα αριθμεί 107 αεροσκάφη– αναμένεται να μειωθεί κατά 14 αεροσκάφη, πέντε τον επόμενο χρόνο και άλλα εννέα το 2017, σύμφωνα με τη διοίκηση. Η Air France προβλέπει επίσης να μειώσει τη συχνότητα των πτήσεών της σε περισσότερες από 20 γραμμές το 2016 και να τερματίσει την επόμενη χρονιά τη σύνδεση με πέντε προορισμούς στην Ινδία και την Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με πηγές.
Γαλλικός Tύπος
Τα χθεσινά επεισόδια δεν πλήττουν μόνο το κύρος και την αξιοπιστία τη εταιρείας αλλά και αμαυρώνουν την εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό,λέει μεταξύ άλλων ο γαλλικός Τύπος.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Liberation υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινων πόρων ΒΤΙ, τέτοιες καταστάσεις μπορεί να συμβαίνουν και σε άλλες χώρες, όμως το να κρατάς όμηρο το αφεντικό σου είναι καθαρά τυπική γαλλική συνταγή.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: