9.10.15

«Πάρτε το αλλιώς γιατί θα βρείτε»....

Με λίγα «ναι» και πολλά «όχι» θα πορευτεί απέναντι στην κυβέρνηση το Ποτάμι σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη. «Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε...
μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις» είπε αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ..

Ο Στ. Θεοδωράκης, επισήμανε ότι στόχος του κόμματός του είναι να αλλάξει το παλιό σύστημα, όχι να γίνει μέρος του. «Θα παραμείνουμε το ίδιο ξεροκέφαλοι ως προς τις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Έχουμε ανάγκη τις εξαιρέσεις του παλιού αλλά δεν έχουμε ανάγκη το παλιό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, ανέπτυξε ένα σύνολο προτάσεων ανά κυβερνητικό τομέα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να βγει το ταχύτερο από την κρίση.

Ανάμεσα σ’ αυτές είναι: η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή, να αναθεωρηθούν τα άρθρα «περί ευθύνης υπουργών» και ασυλίας βουλευτών έτσι ώστε τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί και οι βουλευτές να τιμωρούνται όπως και των υπόλοιπων πολιτών. Επίσης, πρότεινε τη σύσταση επιτροπής επαϊόντων και όχι κομματικών στελεχών που μέσα σε έξι μήνες θα εκπονήσει ένα σχέδιο για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.

Ειδικότερα, πρότεινε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών - για να μην γίνονται οι βουλευτές επαίτες στα κανάλια καθώς, όπως είπε, μόνο έτσι θα πάψουν να έχουν κοινοβουλευτικές ομάδες και ομαδούλες οι ισχυροί των μίντια.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε ακόμη τη συγκρότηση μικρής κυβερνητικής ομάδας, 20 ατόμων, με κατάργηση υφυπουργών και σημαντική μείωση των γενικών και ειδικών γραμματέων, μείωση της γραφειοκρατίας, απομάκρυνση διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργών, φορολογικές διευκολύνσεις, να πέσει η ανεργία σε 5 χρόνια, ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, μηδενική φορολογία των νέων αγροτών για 3 χρόνια, πρότυπα σχολεία σε φτωχές περιοχές και ελέγχους παντού.

Έλαβε απαντήσεις...

Την αντίδραση δύο υπουργών προκάλεσε η ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, απόψε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. «Όταν ο κ. Θεοδωράκης μιλάει στο Κοινοβούλιο και απευθύνεται σε αυτό, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μιλάει στον καθρέφτη του και στον εαυτό του», σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τις αναφορές στο πρόσωπό του από τον κ. Θεοδωράκη.

«Ο κ. Θεοδωράκης πριν πει ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση να προσέχουν τα λόγια τους και να τα μετρούν, είπε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου βαρύνεται με δύο φόνους. Αυτή η κακολογία έχει πλέον χαρακτηριστικά προπαγάνδας, διότι επαναλαμβάνεται διαρκώς μήπως και πιάσει, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστικά προπαγάνδας και είναι ψευδής», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και υπογράμμισε:

«Οι καινοτομίες του πρόσφατου νόμου αφορούσαν μόνο ειδικές κατηγορίες κρατουμένων, όπως οι ανάπηροι, οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί, οι ανήλικοι και οι υπερήλικες, και όχι άλλες κατηγορίες κρατουμένων, όπως εκείνοι οι οποίοι υποτροπίασαν και τέλεσαν δολοφονίες, τέλεσαν ανθρωποκτονίες μετά την απόλυσή τους. Η κακολογία αυτή είναι αχαρακτήριστη και δεν χρειάζεται να μιλήσω περισσότερο»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: