4.10.15

«Κόντρες» με το... καλημέρα για χρέος και συναίνεση...

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να συσταθεί το νέο προεδρείο στη Βουλή και να ξεκινήσει η διαδικασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και άναψε η...
αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το θέμα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους, αλλά και της μεταξύ τους «συναίνεσης».

Πρώτη αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποστήριξε ότι οι συνεχιζόμενες αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του χρέους, έχουν ως «σαφή επιδίωξη τον αποπροσανατολισμό από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου». Μάλιστα, γινόταν λόγος για «προπαγάνδα του χρέους» και «απόπειρα φίμωσης της αντιπολίτευσης».

Απαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε ότι η Ν.Δ. κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση του χρέους. «Την ώρα που η κυβέρνηση δραστηριοποιείται ενεργά, προκειμένου να δημιουργήσει τις απαιτούμενες συμμαχίες για την επικείμενη διαπραγμάτευση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση αυτή, βάζοντας τα μικροπολιτικά της οφέλη πάνω από το συμφέρον του λαού, της κοινωνίας και της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Είναι οι ίδιοι που ως κυβέρνηση χαρακτήριζαν το χρέος βιώσιμο, για να φανούν αρεστοί στους δανειστές μας... Ο λαός έκρινε αυτή την αξιοθρήνητη στάση στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, εξακολουθεί να την θυμάται».

Με νέα ανακοίνωση, η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, ανέφερε τα εξής: «Κατανοεί κανείς εύκολα την αμηχανία της κυβέρνησης κάθε φορά που υπενθυμίζουμε τα ψέματα του παρελθόντος. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και θυμάται και θα υπενθυμίζει όλα τα παραμύθια με τα οποία παραπλάνησαν τον λαό. Και επειδή αυτός που δεν θέλει να θυμάται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τους συμβουλεύουμε να μην επιμείνουν σε επιχειρήματα που παραπέμπουν σε φίμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν έλεγαν λιγότερα και διάβαζαν περισσότερο, θα έβλεπαν πότε ο λαός δίνει την τελική κρίση του. Η αλήθεια ουδέποτε έβλαψε το έθνος. Τα ψέματα, όμως, πολλές φορές οδήγησαν την πατρίδα στην καταστροφή».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συναίνεσης στη νέα Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τους βουλευτές της Ν.Δ. ότι πολλοί από αυτούς, επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή: «Στην πρώτη ομιλία του Προέδρου της Βουλής, πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να λείπουν από την αίθουσα. Και υπάρχουν και χειρότερα, ότι πολλοί εξ αυτών επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, αντί να στηρίξουν το συναινετικό προεδρείο. Σας θυμίζω ότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για συναίνεση. Με τη συναίνεση ξεκινούσαν, με τη συναίνεση έκλειναν. Δεν το πιστέψαμε ποτέ και το διατυπώσαμε προς τον ελληνικό λαό, ότι δεν το εννοούν. Και σήμερα απεδείχθη η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Απαντώντας, η Ν.Δ. έκανε λόγο για πρακτικές πόλωσης και φανατισμού που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Με τη φαιδρή προβοκάτσια που πρόβαλε η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο... Τελικά, την κυβερνητική εκπρόσωπο διέψευσε με την απάντησή του ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: