13.10.15

Ποιος με ποιόν...


Τα «στρατόπεδα» και οι Σαμαρικοί...
Ποιoς με ποιόν στη μάχη για την ηγεσία...
 Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται, ή μάλλον επιχειρείται να απαντηθεί, στους γαλάζιους διαδρόμους εν όψει της εκλογικής μάχης της 22ας Νοεμβρίου: Ποιός με ποιόν και γιατί;
Κι αν...
τα πράγματα μοιάζουν καθαρά για το καραμανλικό στρατόπεδο, που στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, για τους υπόλοιπους υποψήφιους τα πράγματα μοιάζουν συγκεχυμένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατεβαίνει» στις κάλπες με το μηχανισμό της οικογένειας, ωστόσο χωρίς την ενεργή στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη που κάνει άλλους σχεδιασμούς καθώς μοιάζει να προκρίνει τη διατήρηση ανοικτών οδών για τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη. Άρα οι «μητσοτακικοί» κινούνται αλλά όχι σε ενιαία γραμμή, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάλι, αφού μπήκε στην κούρσα με τις υπογραφές μιας ομάδας στελεχών από το στενό πυρήνα των υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή, κινειται με όρους αντισυμβατικούς «ψαρεύοντας» μεταξύ δεξιάς και φιλελευθερισμού.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι τί κάνουν οι «σαμαρικοί» του κόμματος και, πάντως, ο στενός πυρήνας γύρω από τον τέως Πρόεδρο της ΝΔ. Διότι, από το 2009 στο κόμμα εκτός από τους καραμανλικούς και τους μητσοτακικούς, συγκροτήθηκαν και οι σαμαρικοί. Αν κανείς κρίνει από τη στάση των βουλευτών που επηρεάζονται από τον κ. Σαμαρά, η επιλογή είναι ξεκάθαρη και λέει: Τζιτζικώστας.

Την ίδια στιγμή, συνομιλητές του κ. Σαμαρά όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης και Γιώργος Μουρούτης τάσσονται υπέρ Μεϊμαράκη ο πρώτος, εναντίον Τζιτζικώστα ο δεύτερος. Συνιστά αυτό σήμα «ουδετερότητας» ή μη εμπλοκής του κ. Σαμαρά; Ο ίδιος, πάντως, διαμηνύει μέσω συνεργατών του πως ό,τι έχει να πει θα το πει, εφόσον κρίνει, ο ίδιος...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: