3.10.15

Η Εκκλησία της Κύπρου αφόρισε πρώην πολιτικό του ΔΗΣΥ...


Στον αφορισμό του πρώην βουλευτή κι ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Πιτσιλλίδη προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου. Αιτία για την απόφαση που θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα, στάθηκε το γεγονός ότι...
κατά καιρούς ο πρώην πολιτικός και θεολόγος στο επάγγελμα έχει έχει εκφραστεί υπέρ των ομοφυλόφιλων και των εκτρώσεων πριν των 3ο μήνα κύησης και αφορμή ένα «ρε» προς τον Αρχιεπίσκοπο της Μεγαλονήσου και η κατηγορία εκ μέρους του ότι σφετερίστηκε τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.  


Στην ανακοίνωση της η Συνοδική Επιτροπή, του αφήνει ωστόσο την πόρτα… ανοιχτή, αναφέροντας ότι «η αποκοπή του Ανδρέα Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας ισχύει μέχρις ότου, ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και κακοδοξίες του και ζητήσει το έλεος του Θεού»!

Συμμετέχοντας σε τηλεοπτικό πάνελ ο Πιτσιλλίδης εξαπολύει κατηγορίες για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και λέει: «Από που θα τους βγάλεις έξω ρε; Από τον γουμά (κοτέτσι) της μάνας σου;».


Στην ανακοίνωση της η Εκκλησία της Κύπρου αναφέρει ότι κατέληξε στον αφορισμό του Πιτσιλλίδη, «για τις κακοδοξίες, εσκεμμένες παρερμηνείες, διφορούμενες ερμηνείες και απαξιωτικό τρόπο αναφοράς σε πολλά θέματα, όπως στα θέματα των εκτρώσεων, της Εξομολόγησης, της Θείας Ευχαριστίας, της ομοφυλοφιλίας», αλλά και «για τον χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ’ αυτή και την Ιερά Σύνοδο».

Τον καλεί μάλιστα «να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι και στον Θεό και στους ανθρώπους και όπως μακρυά από κάθε έπαρση και περιαυτολογία εγκύψει με ταπείνωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και στο ήθος της Εκκλησίας, και αντί να σκανδαλίζει και να παράσχει τον εαυτό του πρότυπο στους πιστούς».

Η Εκκλησία της Κύπρου δεν παραλείπει επίσης να προειδοποιήσει το ποίμνιο: «Η Συνοδική Επιτροπή καλεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας όπως κωφεύσει σε αυτές τις κακοδοξίες και παραμείνει πιστό στη διδασκαλία της Εκκλησίας, στα ήθη και στις παραδόσεις Της. Η κάθε επιδίωξη οποιουδήποτε, όποιον τίτλο και αν κατέχει, και με όποιον τρόπο και αν εκφράζεται, δεν θα πρέπει να παραπλανήσει τους πιστούς και να τους αποσπάσει από την αποστολοπαράδοτη πίστη μας»!

Απαντώντας στον αφορισμό του, ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης δήλωσε ότι ο Μητροπολίτης Πάφου τον αντιμετώπισε με «ύφος δικαστή», ότι «ντρέπεται» που ανήκει στην Εκκλησία και πρόσθεσε ότι δύο τουλάχιστον μητροπολίτες, τους οποίους δεν κατονόμασε, δεν συμφωνούν με την εις βάρος του απόφαση. Σε ερώτηση, τι σημαίνει ο αφορισμός, απάντησε ότι «πρακτικά εννοούν ότι δεν μπορώ να κοινωνώ».
Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: