4.10.15

Απ. Τζιτζικώστας: «Να αλλάξουμε γενιά στη ΝΔ»...

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα πρέπει να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία «εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως...
το μεγαλύτερο πρόβλημα του χώρου την άρνηση «να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά στη ΝΔ, να συντηρείται η επετηρίδα» ενώ υπογράμμισε, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ότι δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση.

Άλλωστε η κοινωνία, πρόσθεσε, τώρα με την αποχή, αύριο περισσότερο δυναμικά θα διεκδικήσει αυτόν τον νέο τρόπο αντίληψης και εφαρμογής πολιτικών, με ποιότητα και επάρκεια ιδεών και λύσεων όπου αυτές απαιτούνται. «Η εποχή των ηγετών, όπως τους ξέραμε, παρήλθε. Πλέον βασικό κριτήριο για την ΝΔ είναι ο πρόεδρος της να μην την αντιλαμβάνεται ως παλιό κόμμα εξουσίας,αλλά ως τον πυρήνα της αλλαγής που απαιτεί η κοινωνία».

Τέλος, ο κ.Τζιτζικώστας δήλωσε ότι το σχέδιο του για την ΝΔ, τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, είναι να την κάνει «σύγχρονη», αναπτύσσοντας πολιτικές στην λογική του κοινωνικού φιλελευθερισμού ώστε «να έχουν όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν τα εφόδια για να βρουν τη θέση τους στην οικονομία και την κοινωνία. Μια κοινωνία η οποία θα έχει λόγους να τροφοδοτεί την συνοχή της και να υποστηρίζει την εθνική της οντότητα με έναν σύγχρονο πατριωτισμό που θα έχει ζωή και σχέδια για το μέλλον"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: