9.10.15

Προεκλογικές κορώνες...

Πατάνε γκάζι οι τέσσερις υποψήφιοι της κούρσας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο πρώτος γύρος των εκλογών προσδιορίστηκε στις 22 Νοεμβρίου (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα γίνει στις 29) κόντρα στην επιθυμία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για νωρίτερα, που επενδύει στην κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής του ρητορικής.

Ο...
νυν πρόεδρος της δεξιάς παράταξης προτείνει όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν γραφείο στη Συγγρού και να ορίσουν αναπληρωτές σε γραμματείες, γενική διεύθυνση και ΝΟΔΕ», ανέφεραν συνεργάτες του.

«Έτσι θα υπάρχει συναπόφαση στα θέματα διαχείρισης του κόμματος», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές την ώρα που προχωράει η διαδικασία στο εσωκομματικό μέτωπο του κόμματος.

Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά έπειτα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν τώρα και πως οι πολίτες αυτήν τη στιγμή ενδιαφέρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για τις περικοπές στα επιδόματα θέρμανσης και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πάνω από 400.000 ευρώ το κόστος

Σε σημερινή συνεδρίαση για τις τεχνικές προτάσεις, ενημερώθηκαν σχετικά οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, ενώ το κόστος σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα ανέλθει σε 400.000-600.000 ευρώ για να γίνουν 1.200 με 1.400 εκλογικά κέντρα με τερματικά για την εγγραφή και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Στα επιτελεία των υποψηφίων έχουν αρχίσει να καταστρώνονται προγράμματα περιοδειών. Από την Πάτρα ξεκίνησε τη δική του ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από τον Ταύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη

«Θέλω να ξανακάνω τη Ν.Δ. μεγάλο κόμμα εξουσίας, κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό του ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Στέλνοντας ενωτικό μήνυμα και στους συνυποψηφίους του, ζήτησε να έχουν μεταξύ τους ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά πλήρωσε η Ν.Δ. του διχασμούς.

Απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής σε ανοικτή διαδικασία εκλογής και μίλησε για ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης.

Υπογράμμισε την ανάγκη για αντιπαράθεση στην «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που θα μιλήσει ουσιαστικά για ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος πατριώτης».

Στην ομιλία του σημείωσε πως θέλει ένα κόμμα που θα παράγει εφαρμοσμένη πολιτική, που δεν διστάζει να μιλήσει για ισοδύναμα φοβούμενο ότι έτσι θα αποξενώσει κάποια συντεχνία, που θα ασχοληθεί περισσότερο με τη δημόσια ευημερία και λιγότερο με την παραγωγή ατομικού πλούτου.

«Θέλω μια Ν.Δ. που δεν θα χωρίζεται σε σαμαρικούς, μητσοτακικούς, καραμανλικούς, μεϊμαρακικούς», είπε μεταξύ άλλων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αυτή τη ΝΔ μπορούμε να την κάνουμε πράξη».

Ο Τζιτζικώστας έχει... «πλάτες»

Αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας θέλει να μεγαλώσει τη Νέα Δημοκρατία και γι αυτό ο λόγο είναι υποψήφιος, όπως δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του σε ξενοδοχείο της Πάτρας.

«Είμαι υποψήφιος, τόνισε, γιατί μπορώ να απελευθερωθώ από τους κομματικούς συσχετισμούς, γιατί ξέρω να διεκδικώ μεγάλες, συλλογικές πολιτικές νίκες που αγκαλιάζουν την κοινωνία», πρόσθεσε.

«Ξεκινάμε από την Πάτρα τα πρώτα βήματα του αγώνα που θα δώσουμε για να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να δώσουμε τον αγώνα που θα αλλάξει την χώρα», υποστήριξε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι έχει πλάτες, «τις πλάτες των απλών νεοδημοκρατών, των μελών και των στελεχών της Ν.Δ. στην Ελλάδα και μόνο, κανενός άλλου».

Υπογράμμισε ότι το κόμμα του χρειάζεται να έχει ανοιχτό και συμμετοχικό χαρακτήρα της παράταξης.«Αυτό που σχεδιάζω εγώ είναι μια μεγάλη Ν.Δ. που δεν βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της», είπε.

Αναφερόμενος στη θητεία του ως περιφερειάρχης, ισχυρίστηκε πως δημιουργήσαμε τη μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία, η οποία έχει γίνει ποτέ στην χώρα.

Δεν θα γκρινιάζει ο Άδωνις

Με πίστη, αφοσίωση και χωρίς καμία γκρίνια θα υπηρετεί όποιον αρχηγό επιλέξουν οι νεοδημοκράτες, όπως δήλωσε (Πρακτορείο 104,9 FM») ο Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο ίδιος.

«Τη Ν.Δ. την αγαπάμε και μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για να την κάνουμε μεγαλύτερη, όχι μικρότερη. Εγώ δεσμεύομαι, με όλη την ένταση των ιδεών μου, ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εγώ θα το σεβαστώ απολύτως», είπε συγκεκριμένα.

«Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τη Ν.Δ., όχι να τη μικρύνουμε. Με αυτή τη φιλοδοξία μπαίνουμε σε αυτή την κούρσα» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος.

Σε ερώτηση για τον ιδεολογικό προσανατολισμό που θα έχει μια Ν.Δ., υπό την αρχηγία του, απάντησε: «Δεν χαρακτηρίζει ο αρχηγός την ιδεολογία της ΝΔ. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι σταθερή, είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα»

«Το μόνο που μπορεί να αλλάξει ο αρχηγός είναι το ύφος, την μαχητικότητα, τον τρόπο διεκδικήσεως των ιδεών στην κοινωνία», συνέχισε για να προσθέσει.

«Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα υποψήφιος πρωθυπουργός» συμπληρώνοντας ότι εκτός από το όραμά του για τη Ν.Δ. πρόκειται να παρουσιάσει και το όραμά του για την Ελλάδα.

Για ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, «που θα επιτρέψει να σπάσουμε το κατεστημένο, το εσωκομματικό και την ιδέα ότι το κόμμα είναι κλειστό, για την Ελλάδα ένα όραμα μεταρρυθμιστικό, πολύ πέραν του μνημονίου».

Όταν ρωτήθηκε για τη στάση των βουλευτών της Ν.Δ. και συγκεκριμένα του κ. Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως καλό είναι οι βουλευτές να μην εμπλέκονται στη διαδικασία των εκλογών.

Γιατί εάν εμπλακεί η κοινοβουλευτική ομάδα «όποιος και να κερδίσει αύριο θα έχουν δημιουργηθεί πληγές. Εγώ θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη μέρα», είπε.

«Ο κ. Βορίδης έχει κάνει την επιλογή του. Είναι μακριά από αυτή τη δική μου προσπάθεια. Δεν το λέω έτσι με αιχμή. Είναι δική μου επιλογή να κριθεί ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, κανένας άλλος».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε, επίσης, την εκτίμησή του για όλους τους συνυποψηφίους του και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της δικής του υποψηφιότητας.

Τέλος, απευθύνθηκε προς τους Μακεδόνες λέγοντας ότι «εάν ψηφιστεί ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφιστεί ένας Μακεδόνας», ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα ξεκινά την επίσημη περιοδεία του από τις Σκουριές και τη Χαλκιδική...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: