9.10.15

Απολογείται ο Κ. Δαφέρμος για τα οπλικά συστήματα «Κορνέτ»...

Ο Κωνσταντίνος ΔαφέρμοςΕντός της ημέρας απολογείται ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Ν. Τσιρώνη ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος συνελήφθη με βάση την ομολογία του πρώην διευθυντή εξοπλιστικών Αντώνη Κάντα ότι τον δωροδόκησε με ποσό που φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ για να προωθήσει τη σύμβαση για τα ολικά συστήματα «Κορνέτ».
Ο...
επιχειρηματίας, καθώς και άλλα δύο πρόσωπα –ο γιος του και ένα ακόμη πρόσωπο, αμφότεροι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών του– συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς την περασμένη εβδομάδα και, μετά από προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν, απολογούνται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο επιχειρηματίας προσερχόμενος στους ανακριτές ζήτησε και νέα προθεσμία για να προετοιμαστεί, πλην όμως το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και έτσι αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας.

Αυτή την ώρα απολογούνται ο γιος του Κ. Δαφέρμου και ο έτερος κατηγορούμενος, οι οποίο συνδέονται με τις εταιρείες του επιχειρηματία.

Το όνομα του Κ. Δαφέρμου ακούσθηκε για πρώτη φορά στο ανακριτικό γραφείο πριν από περίπου δυο χρόνια όταν ο Αντώνης Κάντας, με μια απολογία-ποταμό στους ανακριτές, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως δωροδοκήθηκε με μίζα 3 εκατ. ευρώ.

Στοιχεία και από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής

Εκτός αυτής της αναφοράς όμως οι ανακριτές έχουν πλέον στα χέρια τους και στοιχεία από αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν στείλει σε Αυστρία και Ελβετία. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια επιταγή 800.000 και ένα έμβασμα 980.000 δολαρίων.

Αυτά είναι τα δυο στοιχεία που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνδέουν τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Πιο συγκεκριμένα από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και την Αυστρία προέκυψε πως από την εταιρεία «Σκόρπιονς» του Κ. Δαφέρμου στην Αυστρία έφυγε μια επιταγή με 800.000 προς άλλη εταιρεία (που εικάζεται από τις αρχές ότι ανήκει στον ίδιο) και από εκεί κατέληξε σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στην UBS στην Ελβετία.

Το δεύτερο στοιχείο είναι πως υπάρχει μια διαδρομή χρήματος, συγκεκριμένα 980.000 που καταλήγουν στον Κάντα, και δη σε λογαριασμό που έχει δώσει ο ίδιος στην ανάκριση και έχει πει ότι προέρχονται από τον Κ. Δαφέρμο για τα «Κορνέτ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται αποφασισμένος να υποστηρίξει πως τα «Κορνέτ» ήταν τα καλύτερα και πως η σχετική σύμβαση ήταν επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: