9.10.15

Μάρτιν Σουλτς: Οι πλούσιοι ευεργετήθηκαν από την κυβερνητική επιείκεια...

Συνέντευξη στο tvxs.gr...
Για την κυβέρνηση Τσίπρα, την πορεία των διαπραγματεύσεων και το νέο Μνημόνιο αλλά και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση μιλά ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αναγνωρίζει ότι η συμφωνία με τους πιστωτές δεν...
θα φέρει άμεση βελτίωση στην ελληνική οικονομία, λέει ότι οι πλούσιοι φοροφυγάδες στην Ελλάδα «ευεργετήθηκαν από την κυβερνητική επιείκεια» και δηλώνει – ξανά – «έκπληκτος» από την επιλογή της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαγεωργίου για λογαριασμό του TVXS.gr, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Προσωπικά είμαι ξαφνιασμένος με αυτή την επιλογή (του Αλέξη Τσίπρα). Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία κοινή πολιτική ή ιδεολογική βάση».


Οσον αφορά το νέο Μνημόνιο ο κ. Σουλτς καλεί την κυβέρνηση να «εφαρμόσει επειγόντως τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν καθυστερήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια», δηλώνει «χαρούμενος» που εν τέλει υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές και καλεί την κυβέρνηση να καταπολεμήσει τις εσωτερικές αιτίες της κρίσης, όπως τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα.


Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας δεν θα έρθει άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου, λέγοντας χαρακτηιρστικά: «Ή κρίση είναι πολύ βαθιά και δυστυχώς, λόγω της συνεχόμενης αδράνειας των ελληνικών κυβερνήσεων, συνεχίζεται». Για τις άμεσες προτεραιότητες, ο κ. Σουλτς επισημαίνει την ανάγκη να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προαπαιτούμενα, προειδοποιώντας πως η καθυστέρηση της εφαρμογής τους, «θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις και να οδηγήσει σε νέα αβεβαιότητα η οποία είναι τόσο προβληματική όσον αφορά την ελληνική ανάκαμψη, όσο και το βάρος του χρέους»'.


Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εύχεται επίσης στον έλληνα πρωθυπουργό «να βρει τη σταθερότητα που χρειάζεται ως κυβέρνηση», ενώ αναφερόμενος στις εκτιμήσεις περί πιθανού «φλερτ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών λέει ότι είναι απόφαση του Αλέξη Τσίπρα σε ποια ευρωομάδα θέλει να ανήκει.


Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε και για το όραμα που έχει όσον αφορά την ΕΕ, λέγοντας πως «χρειάζεται ένας συνασπισμός όσων θέλουν να πολεμήσουν αυτούς που θέλουν να πάνε την Ευρώπη πίσω στη δεκαετία του ΄30'». Κλείνοντας, ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τρόικα, λέγοντας πως είναι ένα ατελές όργανο και ότι χρειάζεται περισσότερο εκδημοκρατισμό...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: