14.10.15

Στη γραμμή Μέρκελ ο Γιούνκερ...

Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας...

Με την γραμμή του Βερολίνου, όπως επανειλημμένως έχει εκφραστεί από τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ, συντάσσεται και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων στα σύνορα», δήλωσε σήμερα ο κύριος Γιούνκερ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θα...
ήταν πολύ χρήσιμο» αν «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των μεταναστών στην Ευρώπη, δήλωσε ο κύριος Γιούνκερ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί ότι, εξ όσων αντελήφθη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, η Άγκυρα δεν έχει αντιρρήσεις. Πλην όμως, συνέχισε, φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις από ελληνικής πλευράς, για τις οποίες -όπως σημείωσε- θα υπάρξουν διαβουλεύσεις. «Είναι θέμα ευρωπαϊκό, δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικών σχέσεων», τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Ζήτησα από τους Έλληνες να επανεξετάσουν τη θέση τους», συμπλήρωσε ο κύριος Γιούνκερ, οι δηλώσεις του οποίου έρχονται μία μόλις ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: