7.10.15

"Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης...


...και γνωρίζω νομοθετικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι".
 Ανακοίνωσε σχέδιο κατά της διαφθοράς, ο Παπαγγελόπουλος...
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ανακοίνωσε Εθνικό Σχέδιο Δράσης Κατά της Διαφθοράς, το οποίο περιλαμβάνει 47 στόχους και...
123 δράσεις μέσα στην επόμενη τριετία.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, το σχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση ρόλου και αρμοδιοτήτων ελεγκτικών μηχανισμών και συγχώνευσή τους, τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών, την υιοθέτηση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, την εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, την πλήρη αναμόρφωση του συστήματος συμβάσεων στο Δημόσιο και των συμβάσεων υγείας, την πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά, αλκοόλ, τον νέο νόμο για το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών και η χρηματοδότηση για αναβάθμιση υποδομών.

Ο αναπληρωτής υπουργός άφησε αιχμές για τους δικαστές, τονίζοντας πως έχει εμπειρία 30 ετών και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, και γνωρίζω νομοθετικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά δεν πρέπει να είναι κουφή. Να θυμούνται ότι δεν δικάζουν δικογραφίες, αλλά ανθρώπους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην έχει εξαρτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: