7.10.15

Μεϊμαράκης: Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας για τη χώρα...

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και περικοπές. Δεν θα τα ψηφίσουμε»...
Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων...
ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επένδυσε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με την πρόκληση των προεκλογικών αναμετρήσεων.

«Πολιτική απάτη στήσατε με τον κύριο Καμμένο. Ο Τσακαλώτος κατέθεσε τον προϋπολογισμό, δεν τον διαβάσατε; Η χώρα επιστρέφει σε ύφεση και πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2014. Αποκάλυπτε τελικά με τα νούμερα του προϋπολογισμού ότι επενδύετε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, όπως με το δημοψήφισμα – παρωδία, την εκλογή Προέδρου της Βουλής καθώς και το κλείσιμο των τραπεζών. Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι έκλεισε οριστικά το σενάριο για grexit αλλά εσείς το επαναφέρατε στο προσκήνιο με την εγκληματική σας πολιτική. Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας για την χώρα. Όσα λέγαμε προεκλογικά ισχύσουν στο ακέραιο. Βιαστήκατε. Πάθατε μετάλλαξη μόλις υπογράψατε το μνημόνιο. Η επιβολή του φόρου για την ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πολιτική σας άποψη και βρισκόταν στην προεκλογική σας ατζέντα. Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις γυναίκες αλλά και τη νέα γενιά» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Έχει φθάσει να αποτελεί είδηση ότι πληρώνονται οι εφημερίες αλλά και οι οφειλές προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Οι Έλληνες είμαστε απέναντι σε όσα κακά έφερε το 7μηνο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα σταθεί με συνέπεια και ευθύνη μπροστά στις ανάγκες της χώρας. Σας δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ που μας οδήγησε σε νέες εκλογές», τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης, κάνοντας σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και περικοπές. Δεν θα τα ψηφίσουμε. Επτά μήνες μας κυβερνάτε αλλά το μόνο που κάνατε ήταν να διορίζετε ημετέρους. Η χώρα πέρασε ξανά από τα πλεονάσματα στα ελλείμματα. Είμαστε όμως μαζί σας για το ζήτημα του χρέους. Το κούρεμα του χρέους όμως απορρίπτεται ρητά, μετά τη συμφωνία Τσακαλώτου. Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεν θέλουν να συζητάνε αυτά τα θέματα στον ΟΗΕ», ανέφερε για το θέμα του χρέους ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στις ΗΠΑ μίλησε εναντίον της χώρας -για τα θέματα διαφθοράς- και ότι δεν ήταν θέμα μετάφρασης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τονίζοντας πως «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναγνωρίζεται πως το 2013-2014 μειώθηκε το χρέος. Εσείς προκαλέσατε φυγή καταθέσεων και τα capital controls και παρότι λέτε πως θα αλλάξετε τους διευθυντές των τραπεζών, ο προϋπολογισμός αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει», λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο σε όλα τα επίπεδα.

«Χρειάζεται ένα αποτελεσματικότερο κράτος. Στην Ελλάδα είσαι ότι πράττεις και αυτά που κάνετε μόνο Αριστερά δεν είναι. Η κυβέρνηση να βάλει άμεσα σε εφαρμογή τα προγράμματα ΕΣΠΑ και στο θέμα των επενδύσεων. Η χώρα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας. Οι Έλληνες στα δικαιώματά μας δεν κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: