7.10.15

Οιωνός εμφύλιας σύρραξης στη ΝΔ, η παραίτηση Καραγκούνη...

Εμφύλια σύρραξη προμηνύεται στη ΝΔ εν όψει της εκλογής νέου προέδρου και μετά την παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Στη Συγγρού συνδέουν την κίνηση του Κώστα Καραγκούνη με την...
προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα.


Όπως γράφουν Τα Νέα, η παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη, που αποτελούσε προσωπική επιλογή και αναδείχθηκε στο κομματικό στερέωμα από τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε νέες πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως επειδή εκτιμάται ότι ο Κ. Καραγκούνης δεν θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή χωρίς την έγκριση Σαμαρά.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραγκούνης συνδέει την παραίτηση με την υποβάθμιση και τον εκτοπισμό του από το προεδρικό επιτελείο που συγκρότησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας σε συνομιλητές του ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουδέποτε εκλήθη στις συσκέψεις της ηγετικής ομάδας του κόμματος. Από το επιτελείο Μεϊμαράκη αναγνωρίζουν ότι ο Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια στιγμή τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές, οι Σίμος Κεδίκογλου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Νότης Μηταράκης και Ανδρέας Κατσανιώτης, παρείχαν δημόσια στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το μέτωπο Σαμαρικών με τον Μεϊμαράκη προκαλεί, συνακόλουθα, χάσμα και ανάμεσα στους σαμαρικούς με τους καραμανλικούς. Η απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα να στηρίξει ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για πολλούς στη ΝΔ είναι απότοκος αυτής της σφοδρής σύγκρουσης που εξελίσσεται στο κομματικό παρασκήνιο, καθώς ο βουλευτής Φθιώτιδας συνδεόταν στενά τα τελευταία χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στη φάση αυτή επικράτησαν τα καραμανλικά πολιτικά «γονίδιά» του όπως σχολιάζεται χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ χωρίς συμφωνία για τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας αλλά και την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών ολοκληρώθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη στις 17:00, για να βρεθεί λύση στις διαφορές και τις αποκλίσεις απόψεων που υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν εκφράσει την άποψη, οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίρρηση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Νοεμβρίου, ενώ ο επαναληπτικός γύρος, στην περίπτωση που ο νικητής δεν συγκεντρώσει το 50% συν μία ψήφο, τότε θα γίνει την επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την εταιρεία που θα αναλάβει την μετάδοση των αποτελεσμάτων, καθώς ο χρόνος που θα χρειαστεί προκειμένου να είναι έτοιμη τεχνικά θα είναι καθοριστικός για την ημερομηνία των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: