3.10.15

Τσίπρας: Θα αλλάξουμε την χώρα...

Live - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ...και θα ξεμπερδέψουμε με το παλιό ...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

"Εχουμε καθαρή εντολή τετραετίας για να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις", τόνισε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της ομιλία του, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Βρισκόμαστε μετά από μια δύσκολη αλλά νικηφόρα μάχη. Δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά...
δικαιούμαστε να αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τη λαϊκή ετυμηγορία» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, αποτιμώντας το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ικανοποιημένος για τη διεθνοποίηση του θέματος του ελληνικού χρέους. «Είναι καθήκον μας να διαμορφώσουμε συμμαχίες για ένα θέμα που δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές» είπε μεταξύ άλλων.

Επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ προτείνοντας στο κόμμα «να παραδεχθεί την αλήθεια των αριθμών της. Επί των ημερών της δεν έγινε τίποτα για την προσέλκυση επενδύσεων, γιατί δεν έγινε απολύτως τίποτα για να απαλλαγεί η χώρα από το βραχνά χρέους. Και για αυτό θα ήθελα να τους καλέσω να συνδράμουν στην προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην προσφυγική κρίση που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα σε διεθνές επίπεδο, όπως το ίδιο έκανε και για την ευθύνη που φέρει η Ευρώπη στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Μάλιστα εξήρε όσα έκαναν οι κάτοικοι που ζουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. «Αυτό είναι το ένα πρόσωπο της Ευρώπης. Γιατί το άλλο είναι ο αυταρχισμός, τα κλειστά σύνορα και τα δακρυγόνα κατά των προσφύγων» υπογράμμισε.

"Η κυβέρνηση πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες, να ακούει την κοινωνία, να μεταφέρει την κριτική και την επιβράβευση, συνέχισε, αντίθετα η KO πρέπει να είναι το αυτί και το μάτι του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης όχι μόνο μέσα στη βουλή αλλά και μέσα στην κοινωνία", τόνισε επίσης.

Συνέστησε στους βουλευτές του "όλοι να είμαστε προσεκτικοί διότι ο αντίπαλος καραδοκεί. Διότι είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο. Όχι με δηλώσεις στο πόδι και χωρίς πολιτική συνεννόηση. Διότι είναι ακριβώς αυτές οι πρακτικές που μας οδηγούν σε παλινωδίες και λάθη. Πρέπει να απαντάμε στα προβλήματα άμεσα και όχι στον επικοινωνιακό αντίκτυπο. Όπου υπάρχουν λάθη, θα πρέπει να τα διορθώνουμε αμέσως. Θα ακούσουμε πολλά, μεγάλη παραπληροφόρηση. Δεν πρέπει να είμαστε αμυντικοί, δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανέναν. Θα εξηγούμε και ο στόχος μας θα είναι πάντα τα συμφέροντα των πιο αδύναμων". 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της διακυβέρνησης: "Θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά θα λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ας μην ξεχνάμε ότι τη νίκη την έδωσε η εμπιστοσύνη των λαϊκών στρωμάτων. Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ εκπροσωπούμε αυτούς και τα συμφέροντά τους. Αυτό προϋποθέτει ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία. Βασικός μας στόχος να βγούμε το συντομότερο από την επιτροπεία. Στο τέλος θα πρέπει λειτουργώντας με εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και συντροφικότητα, με δημοκρατία, να σεβόμαστε την συλλογική βούληση".


Για τις αντίθετες φωνές στην ΚΟ: "Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό μας. Για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Για να μπορούμε να έχουμε κοινή φωνή και κοινή δράση. Στόχος μας παραμένει: Η Ελλάδα και η Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας. Να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνική χειραφέτηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: