8.10.15

Φίλος Παύλου Φύσσα: Την εντολή για την επίθεση την έδωσε ο Λαγός...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΗ
"Στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, έχω αναγνωρίσει τις κατηγορούμενες Μπαξεβανάκη και Σκαρπέλη, κάθονταν στο πίσω κάθισμα"...
Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο φίλος του, Παύλος Σεϊρλής, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου. Ο μάρτυρας μίλησε για όσα έζησε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, καθώς ήταν μέλος της παρέας του αδικοχαμένου μουσικού και επέμεινε πως...
δεν είχαν προηγούμενα με την Χρυσή Αυγή.

«Είναι μια οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Αν δεν είσαι μαζί τους, είσαι εχθρός τους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η εθνικότητα, ούτε η θρησκεία. Το μόνο που θέλουν είναι να φιμώνουν τις φωνές μας», είπε ο Παύλος και συνέχισε:

«Είναι απόγονοι των ναζί, το λέω με βεβαιότητα. Από τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Κινούνται σαν ένας στρατός. Οι ίδιοι λένε ότι είναι σπορά τους».

Ο Παύλος Σεϊρλής καταθέτοντας αναγνώρισε με βεβαιότητα στα πρόσωπα συγκεκριμένων κατηγορουμένων, μέλη της ομάδας που τους επιτέθηκε εκείνο το βράδυ.

«Μέσα στην καφετέρια αναγνώρισα τους Άγγο και Τσαλίκη. Έξω από την καφετέρια αναγνώρισα  το Μιχάλαρο, μου έκανε μάλιστα εντύπωση και το τατουάζ του. Στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, έχω αναγνωρίσει τις κατηγορούμενες Μπαξεβανάκη και Σκαρπέλη, κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Την ώρα της επίθεσης αναγνώρισα τον Αναδιώτη. Είναι άτομα που δεν μπορούν να σου φύγουν από το μυαλό.»

Εισαγγελέας: Θεωρείται πως ήταν προσχεδιασμένο;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως ναι.

Εισαγγελέας: Η εντολή ποια ήταν δηλαδή;

Μάρτυρας: Να δεχτούμε επίθεση όλοι.

Εισαγγελέας: Όχι να δολοφονήσουν.

Μάρτυρας: Όταν πας να επιτεθείς με οπλισμό δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά, πας για να κάνεις κακό.

Η μοιραία συνάντηση

Ο Παύλος Σεϊρλής αναφέρθηκε στο ραντεβού που είχε το βράδυ της δολοφονίας με τον Παύλο Φύσσα για να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά την ώρα που έμπαιναν στην καφετέρια: «Είδαμε κάποιο κύριο που φορούσε μαύρη μπλούζα και είχε ένα τατουάζ να βγαίνει από το "Κοράλι". Σε κοντινή απόσταση από το τραπέζι μας καθόταν μια παρέα τριών ατόμων. Υπήρχε έντονη κινητικότητα, πολλά τηλέφωνα, βλέμματα χωρίς όμως τότε να τα συνδέσω με κάτι. Έστελναν και έπαιρναν μηνύματα…»

«Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας βγήκαμε από την καφετέρια. Ήμασταν 10 άτομα. Βλέπουμε μπροστά στα αυτοκίνητα μας τέσσερα άτομα, το ένα έφερε ένα ρόπαλο στα χέρια του. Ήταν μαυροφορεμένοι κάποιοι φορούσαν παντελόνια παραλλαγής. Διέκρινα ένα ρόπαλο ή καδρόνι».

Ο μεσολαβητής

Ο μάρτυρας περιέγραψε το πρόσωπο που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή λίγο πριν τη δολοφονία  λέγοντας, πως «εμφανίστηκε ένας μικρόσωμος κύριος και μας είπε ότι είναι αστυνομικός και μας ζήτησε να απομακρυνθούμε για να μην γίνει φασαρία. Του είπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας και δεν θέλαμε φασαρία. Είχε οικειότητα μαζί τους πήγε σε εκείνους και μετά ήρθε σε εμάς». Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε μια ομάδα ΔΙΑΣ και ένα ασημί αυτοκίνητο. «Ο οδηγός μάς ρωτά που είναι η Κεφαλληνίας και ο Παύλος του λέει, "εδώ είναι αδελφέ". Οδηγός ήταν ο Ρουπακιάς και στη θέση του συνοδηγού ένας κουρεμένος άνδρα».

«Ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε»

Ξαφνικά, όπως είπε ο μάρτυρας, εμφανίστηκαν «30-40 άτομα, μαυροφορεμένα, κρατούσαν κράνη στα χέρια, ρόπαλα και άρχισαν να μας κυνηγάνε». «Ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε», φώναζαν από την Κεφαλληνίας.

«Έφαγα ένα χτύπημα με κράνος... Είχαμε μείνει μαζί με τον Παύλο συνολικά επτά άτομα. Τις κοπέλες τις είχαμε διώξει δευτερόλεπτα πριν την επίθεση. Πάνω στην επίθεση αρχίσαμε όλοι να τρέχουμε. Κατάφεραν να απομονώσουν τον Παύλο, μετά εμένα αλλά κατάφερα να ξεφύγω. Είδα ένα όχημα να μπαίνει αριστερά στην Λαμπράκη. Τρέχοντας καταφέραμε να κρυφτούμε σε μια πιλοτή. Ο Παύλος έχει μείνει μόνος και σε κοντινή απόσταση ο Μελαχρινόπουλος. Οι υπόλοιποι κυνηγημένοι έχουμε φύγει στα στενά και μας κυνηγούν με μηχανές. Είδα ότι άνοιξε η πόρτα από το αυτοκίνητο αλλά δεν βλέπω ποιος βγαίνει».

«Στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου...»

Συνεχίζοντας την αφήγηση του ο μάρτυρας είπε πως βγήκαν από τη πιλοτή όπου είχαν κρυφτεί όταν ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ.

«Πήγαμε στους αστυνομικούς και είπαμε ότι μας κυνηγήσαμε και κρυφτήκαμε. Μας έβαλαν χειροπέδες και στη συνέχεια με δυο περιπολικά μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τους ζητήσαμε να μην μας βάλουν σε χώρο μαζί με άτομο από την άλλη ομάδα. Μας έβαλαν με ένα κύριο που αποδείχτηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του Παύλου. Ήταν συνέχεια με το κινητό στο χέρι και αντάλλασσε μηνύματα. Μας είπε ότι είναι περαστικός. "Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς", είπε. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν για τον θάνατο του Παύλου εκείνος σηκώθηκε, χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να τον πάρουν από το χώρο. Έχω μάθει ότι όταν κρυφτήκαμε στα πίσω στενά ο Μελαχρινόπουλος είδε το Ρουπακιά να μαχαιρώνει τον Παύλο».

«Έδωσε εντολή ο Λαγός»

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν ξέρει για ποιο λόγο δέχτηκαν την επίθεση καθώς δεν είχαν έρθει σε καμία αντιπαράθεση. «Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά. Εγώ ξέρω ότι πήραν εντολή από το Λαγό. Έδωσε εντολή στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη», είπε υπογραμμίζοντας:

«Κανείς δεν κινείται ατομικά σε επίθεση. Εκτελούν εντολές και πάντα είναι οπλισμένοι. Το τάγμα εφόδου είναι μια ομάδα που επιτίθεται μετά από εντολές. Δεν κινούνταν χωρίς εντολή από το Λαγό ή κάποιον πιο πάνω, όλα είναι αλυσίδα. Έχω μάθει ότι ενημερώθηκαν από μηνύματα του Πατέλη για να πάνε στην Τοπική οργάνωση. Από αυτό που έζησα καταλαβαίνω ότι οπλίστηκαν και ήρθαν στο χώρο αποφασισμένοι για όλα. Ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση. Η εντολή ήταν να δεχτούμε όλοι επίθεση. Είχαν όπλα άρα δεν πάνε για να χαϊδέψουν αυτιά, πας για να κάνεις κακό».

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: