2.10.15

Η ονοματολογία για το Προεδρείο της Βουλής...

Η ονοματολογία για το Προεδρείο της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ...και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.
Tα ονόματα που παίζουν μέχρι αυτή την ώρα...
Το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους προτεινόμενους από την Κουμουνδούρου για το Προεδρείο της Βουλής, αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. 

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει...
δημοσιοποιήσει ακόμη τις προτιμήσεις του -και θα ήταν παράλογο να το είχε κάνει, ενώ ο πρωθυπουργός ασχολιόταν με απείρως σοβαρότερες υποθέσεις και συναντήσεις... Πάντως, η ονοματολογία έχει και δύο στάνταρ: Ν. Βούτσης για πρόεδρος της Βουλής και Ν. Νικολόπουλος εκτός ...νυμφώνος. 

Ο στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα εκτιμάται πως είναι ιδανικός να σβήσουν γρήγορα οι μνήμες από την ατυχή επιλογή της Ζ. Κωνσταντοπούλου, καθώς έχει συμπάθειες και μεταξύ των βουλευτών πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκ τούτου μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερους από τους «155» της πλειοψηφίας. 

Για τον Ν. Νικολόπουλο όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ο Αχαιός βουλευτής βλέπει να τρένα να περνούν... Πρώτα έχασε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, τώρα και στο Προεδρείο της Βουλής. 

Από εκεί και πέρα... Για τους τρεις αντιπροέδρους της Βουλής που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του Τ. Κουράκη που δεν υπουργοποιήθηκε τη φορά αυτή, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. 

Ενώ σε ό,τι αφορά τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αν υποθέσει κανείς ότι οι τρεις που κατείχαν ως τώρα τις θέσεις αυτές έχουν προβάδισμα, ο Ν. Φίλης έγινε υπουργός ενώ ο Γ. Σακελλαρίδης δεν είναι πολύ ένθερμος να επιστρέψει... Στην περίπτωση αυτή, η Κουμουνδούρου αναζητά δύο πρόσωπα, πέραν δηλαδή του Α. Τριανταφυλλίδη. 

Ο έμπειρος Γ. Βαρεμένος, ο αιχμηρός Μ. Μπαλαούρας, ο πολλά υποσχόμενος Σ. Φάμελλος, ο μαχητικός Κ. Μπάρκας, ο Δ. Σεβαστάκης («σταθερή αξία» της Κ.Ο.), είναι μερικά από τα ονόματα που ακούγονται, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα αξιοποιηθεί ο Δ. Μάρδας.

Για γραμματέας της Κ.Ο. ισχυρή παραμένει η υποψηφιότητα του απερχόμενου γραμματέα Χ. Μαντά, ο οποίος αν και ανήκει στην ομάδα των «53», κράτησε διακριτές αποστάσεις από τους «σκληρούς» της τάσης του. Αντιθέτως, αναζητείται διευθυντής της Κ.Ο. (στέλεχος που δεν είναι βουλευτής), αφού ο μέχρι χθες διευθυντής Κ. Αθανασίου προαλείφεται για γ.γ. της Βουλής.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: