6.10.15

Το Κρεμλίνο... έκοψε από την τηλεόραση τον Γιάνη!...

Στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στην Μόσχα μέσα σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον μίλησε για το ευρώ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

O πρώην υπουργός με μια λεκτική πιρουέτα από το ανεξάντλητο ρεπερτόριό του, πέρασε από τον Κέινς στο ντιζάιν. «Κρατήστε ένα χαρτονόμισμα του ευρώ και...
παρατηρήστε το», είπε όπως αναφέρει η εφημερίδα «Art Newspaper» στο ακροατήριο της ομιλίας του, εμπλουτισμένης με αναφορές από τον Πικάσο ως τον Κώστα Γαβρά.

«Κοιτάξτε το αισθητικά. Τι βλέπετε; Ενα βαρετό σχέδιο». Αλλά αυτό ήταν μόνο το ορντέβρ. Οι καλλιτέχνες, δήλωσε ο προσκεκλημένος, «πρέπει να προκαλούν φόβο στους ισχυρούς της κοινωνίας». Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Το τέλος πάντως του επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς στην επικράτεια του Πούτιν ισχύουν όρια, ακόμη και για έναν Βαρουφάκη. Καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών συνέκρινε την καμπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ψέλλισε κάτι σαν προειδοποίηση προς τη ρωσική ελίτ για «παρόμοιες τάσεις επεκτατισμού».

Και τότε η καταγραφή της ομιλίας του από το Russia Today, το αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι του Κρεμλίνου, διακόπηκε απότομα.

  «Μικροπολιτικός» (ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: