8.10.15

«Μας έβαλαν στο ίδιο κελί με τον δολοφόνο του Παύλου»...


Δεν θα καταθέσει η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, για λόγους υγείας. 
Λεπτό προς λεπτό η δίκη της Χρυσής Αυγής...
Με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Παύλου Σερεγλή, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής - «Μας έβαλαν στο ίδιο κελί με τον δολοφόνο του Παύλου», ανέφερε το πρωί της Πέμπτης - Δεν...
θα καταθέσει η αδελφή του αντιφασίστα μουσικού, για λόγους υγείας - Για εγκληματική οργάνωση μέσα στο Κοινοβούλιο έκανε λόγο η μητέρα του, την Τρίτη - Στο φως βίντεο με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας που δίνει την ανατριχιαστική εντολή: «Ό, τι κινείται σφάζεται» - Ζωντανή κάλυψη από τον Ορέστη Βέλμαχο και τον Μάνο Φραγκιουδάκη.
Η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα διεκόπη την Τρίτη, εξαιτίας συγκινησιακής φόρτισης. Η Ειρήνη Φύσσα είχε κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του αδελφού της.

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά στο μυαλό μου. Ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε σπίτι του. Ήταν οργανωμένο σχέδιο. Ήταν τρία άτομα, έγιναν 15 και μετά 60 άτομα. Έτσι ξαφνικά. Ήταν οργανωμένο. Όταν έμαθα τι είχε συμβεί, δεν μπορούσα να δεχθώ ότι είχε πάθει ο Παύλος κάτι. Η Χρύσα μου είπε ότι ο αδελφός μου δεν ήταν καλά. Πήρα ένα ταξί και πήγα στο Κρατικό και ενημερώθηκα. Δεν μπορούσα να το δεχθώ. Πήγα στο νοσοκομείο και τον είδα εκεί. Παγωμένο, νεκρό. Παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε», είχε πει η μάρτυρας.

Λεπτό προς λεπτό η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπως την καταγράφει το thepressproject.gr:

Πρόεδρος: Ποιους έχετε αναγνωρίσει από τις μετέπειτα φωτογραφίες που έχετε δει;

Σ: Έχω αναγνωρίσει την Σκαρπέλη και την  Μπαξεβανάκη. Τον  Μιχάλαρο που μου έκανε εντύπωση το τατουάζ του. Ήταν απ’έξω από την καφετέρια. Ο Άγγος και ο Τσαλίκης μέσα στην καφετέρια. Πάνω στην επίθεση ήταν ο Αναδιώτης.
10:14
Πρόεδρος: Γνωρίζετε για άλλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής;

Σ: Ξέρω για το ΠΑΜΕ, τους ψαράδες, τον Λουκμάν
10:14
Σ: Έχουμε μάθει ότι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα να είναι στην τοπική τους. Το έστειλε ο Πατέλης απ’ότι ξέρω. «Σε 15 λεπτά όλοι στα γραφεία». Η ομάδα των τεσσάρων που είδαμε σίγουρα οργάνωσε τους υπόλοιπους. Κάπου στάλθηκε μήνυμα και αυτοί οργανώθηκαν. Τώρα πώς έγινε αυτό δεν μπορώ να ξέρω.

Πρόεδρος: Ξέρετε για εντολή;

Σ: Ξέρω ότι υπήρχε εντολή από τον Λαγό. Έστειλε στον Πατέλη ο οποίος είναι Πυρηνάρχης της Νίκαιας.

Πρόεδρος: Τι είναι ο Πυρηνάρχης; Μπορεί να είναι ένα απλό μέλος;

Σ: Δεν ξέρω τι είναι. Σίγουρα δεν είναι μέλος. Μπορεί να επηρεάζει τόσα άτομα. Άρα δεν είναι. 
10:13
Πρόεδρος: Τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή απ’ότι ξέρετε;

Σ: Είναι απόγονοι των Ναζί. Το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι. Έχουν στρατιωτική οργάνωση, λειτουργούν μετά από εντολές. Είναι σπορά των ναζί. Αυτοί το λένε. Αυτά που έχω ψάξει μετέπειτα για αυτούς, δείχνουν μια οργάνωση ανθρώπων που παίρνουν εντολές από κάπου και δεν κινείται κανείς μεμονομένα σε επίθεση. Είναι πάντα οργανωμένοι, οπλισμένοι και προσπαθούν να έχουν αριθμητική υπεροχή.

Πρόεδρος: Τι εννοείτε όταν λέτε εντολές;

Σ: Έχω μάθει για τα Τάγματα Εφόδου, για τους Πυρηνάρχες.. Το Τάγμα Εφόδου όπως έμαθα από την προσωπική μου εμπειρία είναι μια ομάδα που επιτίθεται. Αυτά είναι τοπικά. Όταν βλέπεις γραφεία παντού σημαίνει ότι είναι τοπικό.

Πρόεδρος:Λειτουργούν αλυσιδωτά;

Σ: Όπως έχω διαβάσει και ακούσει… Ο γραμματέας του κόμματός τους δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, ενώ παλαιότερα έχει πει ότι είναι απόγονος των ναζί. Όπως έχουμε δει από στοιχεία, ο Λαγός δίνει εντολές κλπ. Όλα είναι αλυσιδωτά. 
9:58
Πρόεδρος: Για τον Παύλο. Ποιες ήταν οι απόψεις και οι ιδέες του;

Σ: Όλοι μας στην παρέα ασχολούμαστε με τη μουσική.Είμαστε υπέρ του ανθρωπισμού. Ο Παύλος ήταν μέντορας σε αυτό το πράγμα. Μου έλεγε πάντα να θέλω το καλό για τους ανθρώπους. Το έργο του αν το ψάξετε είναι τέτοιο. Διοργάνωνε συναυλίες. Στην χιπ-χοπ κοινότητα είναι αναγνωρισμένο αυτό. Δεν είχε έρθει ποτέ κανείς από εμάς σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή. Ποτέ. Δεν είμαστε άτομα που θέλουμε καυγάδες. Είχαμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Εγώ είχα την εργασία μου..

Πρόεδρος: Ναι αλλά ο Παύλος εξέφραζε την άποψή του ανοιχτά

Σ: Όλοι το κάνουμε. Δεν κρυβόμαστε. Δεν είχαμε όμως ποτέ προβλήματα.

Πρόεδρος: Είχε έρθει ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωπος με ομάδα χρυσαυγιτών;

Σ: Δεν το γνωρίζω, δε μου είχε πει κάτι. 
9:58
Σ: Τους ζητήσαμε όταν φτάσαμε εκεί να μη μας βάλουν στο ίδιο κελί με άτομα της άλλης ομάδας. Τελικά μας έβαλαν όπως αποδείχτηκε με τον δολοφόνο του Παύλου. Μας είπε ότι ήταν περαστικός και έστελνε συνέχεια μηνύματα αλλά μιλούσε και στο τηλέφωνο. «Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς» μας είπε. Όταν μας ανακοίνωσαν από το τηλέφωνο τον θάνατο του Παύλου, σηκώθηκε χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να τον πάρουν. 
9:55
Σ: Πάνω στην επίθεση αρχίσαμε να τρέχουμε. Κάποια στιγμή απομόνωσαν εμένα πιο μετά τον Παύλο. Οι υπόλοιποι ήταν πιο μπροστά. Σε κάποια στιγμή ο Παύλος έχει μείνει μόνος του. Παρατηρώ ένα ασημί αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα. Μείναμε κρυμμένοι στην πιλοτή μέχρι να σταματήσουν οι μηχανές που υπήρχαν στα στενά και μας φώναζαν. Εμφανίστηκε μια ομάδα Διας και ένα περιπολικό. Τότε βγήκαμε από το σημείο που ήμασταν κρυμμένοι. Μας πήραν οι αστυνομικοί και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. 
9:51
Σ: Αποφασίσαμε να πάμε στην Παναγή Τσαλδάρη να πιούμε μια μπύρα. Φτάνουμε στην Τσαλδάρη και εμφανίζεται μια ομάδα Δίας. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο με 4 άτομα. Δύο άνδρες μπροστά και δύο γυναίκες πίσω. Μας ρωτάει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Ο Παύλος πλησιάζει και του λέει «Εδώ είσαι αδερφέ». Συνεχίσαμε να προχωράμε και ακούσαμε φωνές «Ελάτε εδώ ρε κότες». Κοιτάμε πίσω και είδαμε άτομα που ήταν μαυροφορεμένα με κράνη στα χέρια, ρόπαλα να μας κυνηγάνε. Ήταν περίπου 30 με 40 άτομα. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα.
Πρόεδρος: Πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από την καφετέρια;

Σ: Περίπου 20 λεπτά.

Πρόεδρος: Ενώθηκαν αυτοί με τους άλλους 4;

Σ: Πιθανολογώ πως ναι. Έχω αναγνωρίσει ένα άτομο. Τον Αναδιώτη. Τρώω κάποια στιγμή ένα χτύπημα από το κράνος. Προσπάθησα να ανταποδώσω το χτύπημα.

Πρόεδρος: Τραυματιστήκατε;

Σ: Δε μπορώ να πω ότι τραυματίστηκα.  
9:46
Σ: Βγαίνοντας διέκρινα κάποια άτομα. Τέσσερα. Ήταν μαυροφορεμένοι. Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ένας εξ’αυτών κρατούσε ένα ρόπαλο ή καδρόνι. Τότε εμφανίστηκε ένας μικρόσωμος από την πλευρά τους. Μας δήλωσε ότι είναι αστυνομικός. Μας είπε ότι καλά θα ήταν να απομακρυνθούμε από το σημείο για να μη γίνει φασαρία. Του είπαμε ότι απλά θέλουμε να πάρουμε τα οχήματά μας και να φύγουμε. Έδειξε μια οικειότητα με τους απέναντι. Τους μιλούσε, ξαναερχόταν σε εμάς… Του ξαναείπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε τα οχήματά μας και να φύγουμε. 
9:43
Σ: «Πήγαμε εγώ και ακόμη 8 άτομα προς το Κοράλι για να δούμε τον αγώνα. Μπαίνοντας στο Κοράλι και αφού είχαμε σταθμεύσει τα αυτοκίνητά μας επί της Παύλου Μελά, είδαμε κάποιον κύριο εκτός καφετέριας που φορούσε στρατιωτικό παντελόνι. Μπήκαμε στην καφετέρια και βλέπαμε τον αγώνα που δεν είχε ενδιαφέρον πλέον λόγω αποτελέσματος. Σε κοντινό τραπέζι καθόταν μια παρέα τριων ατόμων. Υπήρχε μια κινητικότητα από πλευράς τους, αλλά δεν το συνέδεσα στο μυαλό μου. Έστελναν μηνύματα, έπαιρναν τηλέφωνα και έριχναν μερικά βλέμματα προς τη μεριά μας. Δεν υπήρχε όμως λεκτική αντιπαράθεση»

Πρόεδρος: Έχετε αναγνωρίσει κάποιους από αυτούς που ήταν μέσα;

Σ: Αυτός που είδαμε απ’έξω έχει αναγνωριστεί αργότερα από φωτογραφίες. Είναι ο Μιχάλαρος. Από τους μέσα έχουν αναγνωριστεί ο Άγγος και ο Τσαλίκης. Προς το τέλος του αγώνα, ένας από αυτούς σκόνταψε πάνω μου και είχαμε ένα διάλογο. Του είπα «Δεν πειράζει». Τελικά αυτός ήταν ο Νάκος.
9:38
Καταθέτει ο Παύλος Σεϊρλής, φίλος του Παύλου Φύσσα
9:35
Δεν θα καταθέσει σήμερα η Ειρήνη Φύσσα
Η Ειρήνη Φύσσα δεν βρίσκεται στο δικαστήριο. Η Πολιτική Αγωγή έχει προσκομίσει έγγραφο από γιατρό, το οποίο αναφέρει ότι θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης. Συνεπώς η κατάθεσή της δεν θα συνεχιστεί σήμερα.
9:31
Η δίκη ξεκινάει

Διαβάστε LIVE  την δίκη της Χ.Α., ΕΔΩ...

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: