2.10.15

Πολλές προτάσεις στην ΕΡΤ και καθόλου χρήματα!...


Μετά τη δημόσια προκήρυξη προμήθειας τηλεοπτικού προγράμματος για τη σεζόν 2015 – 2016 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κατατέθηκαν εκατοντάδες προτάσεις για σειρές και εκπομπές, ψυχαγωγικές, πολιτισμού και παιδικές. Μόνο που, όπως ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι παραγωγοί, η ΕΡΤ δεν έχει...
χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις τηλεοπτικές παραγωγές και τις θέλει έτοιμες! 
Δηλαδή, προτείνει στους παραγωγούς να πληρώσει έναντι κάποια χρήματα, για παράδειγμα 500 ευρώ για μια ωριαία παραγωγή, και να αναλάβουν την άμεση χρηματοδότηση οι εταιρείες. Το πρόβλημα της ανάθεσης νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων είναι έντονο για την κρατική ραδιοτηλεόραση, καθώς δεν έχει καταρτιστεί ακόμη ο προϋπολογισμός της.
 Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να απαντήσει αν θα συνεχιστεί η πολιτική της ΝΔ να παρακρατούνται 90 και πλέον εκατ. ευρώ ετησίως από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, δηλαδή από τα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους, για τη «μαύρη τρύπα» του χρέους. Μια απόφαση παράτυπη, αφού προσκρούει ευθέως στη Συνθήκη του Άμστερνταμ. Η ΕΡΤ δεν ενισχύεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδά της από τους πολίτες έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, άρα πρέπει να δίνονται για τη λειτουργία της τηλεόρασης και για πρόγραμμα.
Τα χρήματα που διαθέτει η ΕΡΤ φθάνουν για τους μισθούς, τις επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και τις δαπάνες ανάθεσης σε εξωτερικά συνεργεία και εταιρείες, αλλά δεν φθάνουν για αναθέσεις τηλεοπτικού προγράμματος. Η ΕΡΤ προσπαθεί να καλύπτει τα κενά του προγράμματος μήνα με τον μήνα, αγοράζοντας ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: