1.10.15

Νέο «όχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Νικολόπουλο...


Το «σύνδρομο Νικολόπουλου» φέρνει νέες γκρίνιες από τους συγκυβερνώντες ΑΝ.ΕΛ. εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για την ανάδειξη του προεδρείου της νέας Βουλής.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, που παρά τις πιέσεις του Πάνου Καμμένου έμεινε...
εκτός κυβέρνησης, διεκδικεί τώρα θέση αντιπροέδρου της Βουλής - μια προοπτική, που δεν βλέπουν καθόλου θετικά ούτε στην Κουμουνδούρου, ούτε στο Μαξίμου.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωστόσο, φέρεται να διαμηνύει ότι είχε λάβει κυβερνητικές διαβεβαιώσεις μετά τη μη υπουργοποίησή του πως θα είναι αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου. Επειδή, μάλιστα, ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι μόνον τα έξι πρώτα κόμματα έχουν δικαίωμα να προτείνουν αντιπρόεδρο, το ίδιο σενάριο έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εκείνος που θα πρότεινε τελικά τον κ. Νικολόπουλο.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Και τούτο όχι μόνον διότι ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει να προταθεί αντιπρόεδρος από άλλο κόμμα, αλλά κυρίως για προφανείς πολιτικούς λόφους και διότι ουδείς στην κυβέρνηση θέλει να επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Δημήτρη Καμμένου.

Η υπουργοποίηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση δώδεκα ώρες μετά την ορκωμοσία του και αφού ξεσηκώθηκε θύελλα για τα ρατσιστικά σχόλια στον λογαριασμό του στο twitter, ήταν και πάλι αποτέλεσμα καραμπόλας με επίκεντρο τον Νίκο Νικολόπουλο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε προτείνει τον Δημήτρη Καμμένο ως εναλλακτική μετά την άρνηση Τσίπρα να υπουργοποιηθεί ο Νίκος Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: