2.10.15

Δεν στηρίζουν την ομάδα τους επειδή στηρίζει τους πρόσφυγες!...

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Σπάρτα Πράγας αποφάσισαν να απέχουν από τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ για το Europa League, επειδή η ομάδα τους αποφάσισε να στηρίξει τους πρόσφυγες! 

Συγκεκριμένα, η  Σπάρτα αύξησε την...
τιμή του εισιτηρίου κατά 1 ευρώ και το επιπλέον ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για ενίσχυση του προσφυγικού κύματος στην Ευρώπη.

Αυτό δεν άρεσε στους «Ultras Sparta» οι οποίοι απάντησαν μέσω facebook: 

«Μετά από αρκετές συζητήσεις, αποφασίσαμε να απέχουμε, λόγω της απόφασης που αφορά τους πρόσφυγες, οι οποίοι αυτήν την περίοδο κατακλύζουν την Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι η απουσία μας θα αποδυναμώσει τους παίκτες της ομάδας μας, αλλά δεν δεχόμαστε τις βρόμικες πρακτικές οργανισμών όπως η ECA και η UEFA, που από τη μία τιμωρούν κάθε πολιτική έκφραση μέσω του ποδοσφαίρου, από την άλλη όμως μας επιβάλλουν τις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις. Μπορούμε να ζήσουμε με μία ήττα, αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Ευρώπη».

* Η κεντρική φωτογραφία είναι αυτή που συνοδεύει το μήνυμα των οπαδών της Σπάρτα. 

Η ECA είναι η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων που πριν από μερικές εβδομάδες κάλεσε όλες τις ομάδες που μετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης να βοηθήσουν στο μεταναστευτικό πρόβλημα, με δωρεές στους πρώτους εντός έδρας αγώνες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: