8.10.15

Τι «ενώνει» Μεϊμαράκη, Βενιζέλο και Λεβέντη...


Τι κοινό έχουν, εντός του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος...
του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης; Τίποτα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.

Και όμως... Και οι τρεις πολιτικοί άνδρες βρίσκονται στη...

νέα σύνθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι συνεδριάσεις της οποίας φαίνεται ότι θα έχουν μπόλικο «ζουμί» και τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ οι «κακές γλώσσες» στους διαδρόμους της Βουλής έλεγαν, πως, «μόνο η Ζωή λείπει»...

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης στρέφεται όχι μόνο στο γεγονός ότι δυο εν ενεργεία πρόεδροι κομμάτων θα μετέχουν στην Επιτροπή αλλά και στο γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να στείλει στην κορυφαία κοινοβουλευτική Επιτροπή, που υπό συνθήκες μπορεί να έχει και αρμοδιότητες εξεταστικής επιτροπής, τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.


Από τον ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής θα είναι οι Γιάννης Γκιόλας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Αννέτα Καββαδία, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πάνος Σκουρολιάκος, Αντώνης Συρίγος, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.


Η ΝΔ, εκτός του προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όρισε ως εκπροσώπους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Κώστα Τζαβάρα και τον Γιάννη Τραγάκη. Η Χρυσή Αυγή τον Ιωάννη Αϊβατίδη, το ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΚΚΕ τον Εμ. Συντυχάκη, το Ποτάμι τον Σπύρο Λυκούδη, οι ΑΝΕΛ τον Νίκο Νικολόπουλο και η Ένωση Κεντρώων τον ίδιο τον Πρόεδρό της Βασίλη Λεβέντη...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: