1.10.15

Βρυξέλλες: Δεν τίθεται προς ώρας καμία συζήτηση για το χρέος...


Κάθε κουβέντα για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους θέλουν να κόψουν στις Βρυξέλλες.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης διεμήνυσε ότι δεν τίθεται προς ώρας καμία συζήτηση επί του θέματος, «δείχνοντας» μάλιστα προς...
το τέλος του χρόνου, ή ακόμη πιο μακριά.

Οι Βρυξέλλες τονίζουν, πως, σχετική προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και βγάζουν προσωρινά από το τραπέζι των συζητήσεων την όποια αναφορά περί αναδιάρθρωσης.


Στην ίδια γραμμή κι ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σε συνέντευξή του στους "Financial Times", είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους».


Τα σχόλια του επικεφαλής του ESM ήρθαν στον απόηχο δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post που θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητά απομείωση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.


Ωστόσο, ένα τέτοιο αίτημα θα έφερνε σε σύγκρουση του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους οι οποίοι απορρίπτουν για την ώρα κάθε ενδεχόμενο «κουρέματος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: