7.10.15

Παπαδημούλης: Οι επόμενοι μήνες είναι ανηφορικοί...

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
«Ξέραμε πριν από τις εκλογές, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ότι οι επόμενοι μήνες είναι ανηφορικοί», είπε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον...
 "Real FM" και την ερώτηση αν από το προσχέδιο του προϋπολογισμού και τις προγραμματικές δηλώσεις μπορεί κανείς να ελπίζει ότι θα γυρίσουμε σελίδα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε, πως, «το προσχέδιο του προϋπολογισμού υλοποιεί όσα συμφώνησε η χώρα και ψήφισαν 5 κόμματα και 230 περίπου βουλευτές πριν από λίγες εβδομάδες».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι συνολικού ύψους για το δημοσιονομικό συμμάζεμα που είναι απαραίτητο για να πετύχουμε πλεόνασμα 0,5% και όχι 4,5% που είχαν συμφωνήσει Σαμαράς – Βενιζέλος για το 2016.

Περιλαμβάνει συνολικά μέτρα εσόδων 2,5 δισ., περικοπής δαπανών 1,9 δισ. Δεν είναι επιπλέον φόροι, αλλά και προσπάθεια να συμμαζέψουμε κάποιες δαπάνες.

Δεν είναι εύκολα, είναι δύσκολα μέτρα αλλά είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ελάφρυνση του χρέους που έχουμε στόχο να ξεκινήσει και να τελειώσει το συντομότερο, μέσα στο φθινόπωρο, να ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είναι απαραίτητη για να φύγουμε από τα capital controls- χωρίς αυτά τα δυο δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική σταθεροποίηση και επιστροφή στην ανάπτυξη. Ξέραμε πριν από τις εκλογές, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ότι οι επόμενοι μήνες είναι ανηφορικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: