8.10.15

Δρομολογούνται αυξήσεις τιμών στα εισιτήρια μουσείων...

 
...και αρχαιολογικών χώρων...
Αύξηση τιμών στα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού. Η αναπροσαρμογή στις τιμές αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, δεν μπορεί να γίνει διάκριση ανάμεσα σε...
Ελληνες και ξένους επισκέπτες, ενώ εξετάζεται η καθιέρωση ελεύθερων ημερών κατά τους χειμερινούς μήνες, με προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Ακρόπολη προτείνεται το ενιαίο εισιτήριο να ανέβει στα 20 από τα 12 ευρώ που είναι σήμερα και για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το εισιτήριο να αυξηθεί στα 10 ευρώ από 7 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους έχει εξαγγελθεί εδώ και μήνες και ήταν ένα από τα μέτρα που είχε προτείνει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομικών στο Brussels Group.

Παράλληλα μελετάται η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 38 κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση βρίσκει ισοδύναμα μέτρα για την οριστική αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τους σχεδιασμούς αυτούς απεκάλυψε στη Βουλή ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Έχουμε δρομολογήσει αύξηση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους – το ηλεκτρονικό εισιτήριο- και ίσως από εκεί βρεθούν και κάποια ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και ιδίως για το υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% στην εκπαίδευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου, τα συγκεκριμένα μέτρα θα απέφεραν το 2015 έσοδα ύψους 5 ώς 10 εκατ. ευρώ, ενώ προέβλεπε αύξηση εσόδων ύψους 20 εκατ. ευρώ από το 2016 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: