31.10.15

«Ακούστηκαν φωνές...»...


Ελπίδες για επιζώντες από τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά - «Ακούστηκαν φωνές...»
Ο Aιγυπτιος πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής...
Φωνές παγιδευμένων επιβατών ακούγονταν από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα στο Σινά, ανέφερε ένας αξιωματούχος των αιγυπτιακών αρχών που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με το...
πρακτορείο Reuters.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν φωνές από ένα σημείο, είπε η πηγή αυτή. "Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Άλλοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπαν ότι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πρώτα "θύματα", χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν πρόκειται για νεκρούς ή για τραυματίες. Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός είπε ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 νεκρά παιδιά καθώς και επιβάτες, νεκροί, δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

Στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, όπου συνετρίβη το Airbus της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν τα θύματα ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Al-Ahram.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας 224 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του και διαπιστώθηκε ότι κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής 

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο τουΣινά, μετέδωσε το αραβικό, ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.

"Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus", ανέφερε μέσω του Twitter το κανάλι.

Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Ο γενικός εισαγγελέας Ναμπίλ Σάντεκ ζήτησε από μια ομάδα εισαγγελέων να μεταβούν επιτόπου και να ερευνήσουν τα συντρίμμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: