8.10.15

Κρεμλίνο: Η Ρωσία επιθυμεί τη διατήρηση καλών σχέσεων με την Τουρκία...


Η Ρωσία επιθυμεί τη διατήρηση καλών σχέσεων με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έπειτα από την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας για την ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

"Οσο για τις επιχειρήσεις των...
ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία, οι ενέργειές μας για την υποστήριξη της διάσωσης της Συρίας συμβάλλουν στην διασφάλιση της σταθερότητας και την εγγύηση της ασφάλειας στην περιοχή των τουρκο-συριακών συνόρων", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι σε περίπτωση ενίσχυσης της παρουσίας βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα θα λάβει μέτρα ώστε να υπάρξει ισορροπία.

Είναι λυπηρό και θα ισοδυναμεί με τη χρησιμοποίηση από τη Βρετανία μίας ρωσικής απειλής ως προσχήματος για την επέκταση του ΝΑΤΟ, είπε.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ απαντούσε στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον, ο οποίος δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στη σύνοδο των ομολόγων του του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής για εκπαίδευση. "Αποτελεί μέρος της πολιτικής μας για μονιμότερη παρουσία στο ανατολικό τμήμα του ΝΑΤΟ ώστε να απαντήσουμε σε περαιτέρω ρωσική προκλητική και επιθετική στάση", είπε ο βρετανός υπουργός Αμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- See more at: http://left.gr/news/kremlino-i-rosia-epithymei-ti-diatirisi-kalon-sheseon-me-tin-toyrkia#sthash.k0zMOCcO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: