9.10.15

Η Ν.Δ. σε βαθιά μελαγχολία…

Η Ν.Δ. σε βαθιά μελαγχολία… - Media
Η βόμβα της αποχώρη­σης του Κώστα Καρα­γκούνη από τη θέση του εκπροσώπου του κόμμα­τος λειτούργησε σαν θρυ­αλλίδα για την εσωκομ­ματική ένταση που υπο­βόσκει στο παρασκήνιο.

Οι υποψίες για τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καρα­μανλή στο παρασκήνιο προκαλούν όχι μόνο συζητήσεις, αλ­λά και...
εκρήξεις. Μια σειρά βουλευτές, ενώ αρχικά υπερίσχυσε η άποψη ότι πρέπει να μείνουν θεσμικά ουδέτεροι για να διασφαλίσουν την ενότητα του κόμματος, έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση υπέρ των υποψηφίων.


Η προεκλογική κούρσα βρίσκεται στην αρχή της με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εξαπολύει πυρά κατά Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα και να λέει ότι μπο- ρεί να νικήσει τον Τσίπρα, ενώ ο Κυρι­άκος Μητσοτάκης επιχειρεί «στεγανοποίηση» από τα άκρα, αποκλείοντας την επιστροφή του Νίκου Νικολόπουλου στη Νέα Δημοκρατία. Ο Τζιτζικώστας ξεκινάει την περιοδεία του από την Πάτρα και ακολουθούν τα Γιάννενα, ο Άδωνις παίρνει τα όρη με πούλμαν, ο Κυριάκος δίνει συνεντεύ­ξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Μεϊμαράκης επιχειρεί μέσα από την κοινοβουλευτική μάχη να δείξει ότι είναι ο απαραίτητος αρχηγός.

Πολλά ηγετικά στελέχη, πάντως, της Ν.Δ. παρακολουθούν με μελαγχο­λία την όξυνση του εσωκομματικού κλίματος, θεωρώντας ότι όσο καθυ­στερήσει η εκλογική διαδικασία τόσο πιο τραυματισμένη θα βγει η παράτα­ξη. 'Εως τώρα πάντως η εσωκομματική συζήτηση επικεντρώθηκε στα διαδι­καστικά θέματα της εκλογής, με κυρί­αρχα την ημερομηνία και την ύπαρξη ή όχι τηλεοπτικού ντιμπέιτ, και όχι στην ουσία των πολιτικών, την ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος και την προσπάθεια ανασυγκρότησής του.

Όσον αφορά τις τηλεμαχίες, ο Κυ­ριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης συμφωνούν με ενθου­σιασμό, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διατηρούν τις επιφυλάξεις τους στη λογική ότι η τηλεοπτική αντιπαράθεση μπορεί να δώσει εικόνα σπαρασσόμενου και βαθιά διχασμένου κόμ­ματος, ενώ η συζήτηση, αν εκτραχυνθεί, μπορεί να προκαλέσει βαθιές πλη­γές στο κόμμα.

Γι' αυτό προτείνουν συνδιασκέ­ψεις, δύο ο Μεϊμαράκης σε διαφορε­τικές περιοχές της χώρας και πέντε με βασικούς θεματικούς άξονες ο Από­στολος Τζιτζικώστας.

Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι οι συνδιασκέψεις μπορούν να μην στη­θούν ως μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, αλλά να εμπλουτιστούν με ερωτήσεις από τους παρισταμένους προς όλους τους υποψηφίους, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε μια σειρά τομείς.

 Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Παναγιώτη Σιανη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: