1.10.15

Οι Γάλλοι «σνομπάρουν» τον Ολάντ...

Οι Γάλλοι «σνομπάρουν» τον ΟλάντΔεν λέει να ξεκολλήσει από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει βουτήξει εδώ και καιρό, η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ, αφού μόλις 16% των Γάλλων δηλώνουν ότι... έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρό τους.

Μόλις το 16% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται απολύτως (πτώση 2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο), ενώ στον αντίποδα, το 82% δεν τρέφει καμία απολύτως εμπιστοσύνη για τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Πολύ πιο δημοφιλής, αλλά επίσης με απώλειες, αναδεικνύεται ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς με 33% (πτώση 4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο).

Η νέα δημοσκόπηση της TNS Sofres για το περιοδικό της Figaro δείχνει ότι εδώ και δυο χρόνια, ο Γάλλος πρόεδρος αδυνατεί να ανεβάσει την δημοφιλία του άνω του 23%.

Αναπόφευκτα, το ερώτημα του κατά πόσο μπορεί να ηγηθεί επιτυχώς των Σοσιαλιστών στην επόμενη προεδρική αναμέτρηση το 2017, επανέρχεται έντονα.

«Πως θα μπορούσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) να πιστέψει στη νίκη, αν ο φυσικός του υποψήφιος, είναι ο λιγότερο δημοφιλής Πρόεδρος της 5ηςΓαλλικής Δημοκρατίας;» διερωτάται η Figaro.  

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: