3.10.15

"Γαλάζιοι" υποψήφιοι και Χρυσή Αυγή...


Το πόσο κοντά ήρθε η Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή και την ατζέντα της δεν φαίνεται μόνο από τα όσα έκανε και είπε ο Αντ. Σαμαράς όσο ήταν πρωθυπουργός, αλλά και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαίνεται ακόμη και από τους υποψηφίους που...
διεκδικούν την ηγεσία της Συγγρού.
Σε ό,τι αφορά τον "καραμανλικό" Ευ. Μεϊμαράκη, είναι ακόμη νωπές οι αλγεινές εντυπώσεις που είχε προκαλέσει το διπλό άνοιγμά του στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής κατά την προεκλογική περίοδο. Ο Ευ. Μεϊμαράκης, σημειωτέον, είχε τονίσει, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και την έναρξη των γύρων των διερευνητικών εντολών, ότι ήταν πρόθυμος να συναντηθεί και με τη νεοναζιστική οργάνωση στο πλαίσιο της δεύτερης διερευνητικής εντολής που είχε λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, σε απευθείας πανελλαδική μετάδοση, κατά την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, είχε στηλιτεύσει τη μη πρόσκληση του αρχηγού των νεοναζί Μιχαλολιάκου, λέγοντας ότι η απουσία της οργάνωσης από το ντιμπέιτ θα τους κάνει καλό και όχι κακό.
Σε ό,τι αφορά τον Απ. Τζιτζικώστα, μπορεί να έχει ξεχαστεί, ωστόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε προκαλέσει με την απόφασή του, τον Οκτώβριο του 2013, να προσκαλέσει εκπροσώπους των νεοναζί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης αντέδρασε στην απόφαση της Περιφέρειας, τότε ο Απ. Τζιτζικώστας εξίσωσε το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι "κάποιος άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην προσκαλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος".
Αυτή η "γκάφα" του περιφερειάρχη είχε επιφέρει τριγμούς στην τότε συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα το μεν ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την παραίτηση Τζιτζικώστα "λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας", ενώ ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, δεν είχε καταδικάσει πολιτικά τις δηλώσεις Τζιτζικώστα, αλλά είχε μιλήσει για "διπλή γκάφα".
Βεβαίως, στη Ν.Δ. υπάρχουν άλλοι δύο υποψήφιοι. Ο Κυρ. Μητσοτάκης προφανώς και δεν μπορεί να κατηγορηθεί για φλερτ με την Χρυσή Αυγή. Όμως, και μόνο το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σε εσωκομματική συμμαχία με τον "τσεκουροφόρο" Μ. Βορίδη της ΕΠΕΝ λέει πολλά ως προς την ανοχή του σε ακροδεξιές ιδέες. Ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος είναι ο Αδ. Γεωργιάδης, για τον οποίο ευλόγως δεν χρειάζονται... ιδιαίτερες συστάσεις ως προς το ακροδεξιό του παρελθόν...

"Ρήσεις & Παραπολιτικά" (avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: