1.10.15

Ποια ονόματα παίζουν...

Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

...για τη θέση του αντιπροέδρου της βουλής.
Αναβρασμός στην Κουμουνδούρου...
Ένδεια έμπειρων κοινοβουλευτικών και προβεβλημένων στελεχών για να αναλάβουν θέσεις αντιπροέδρων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων διαπιστώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο...

γεγονός ότι από τη μία τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη που εκλέχτηκαν βουλευτές ανέλαβαν υπουργικά καθήκοντα και από την άλλη πολλά στελέχη ικανά για τέτοιες θέσεις αποχώρησαν κατά την πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 


Τα ονόματά που «παίζουν»


Για πρόεδρος της Βουλής, όπως είναι γνωστό, θα προταθεί ο Νίκος Βούτσης.


Μέχρι στιγμής, για τη θέση του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής «ακούγεται» έντονα το όνομα του Τάσου Κουράκη και για του Β’ αντιπροέδρου της Χαράς Καφαντάρη, ενώ δεν αποκλείεται θέση αντιπροέδρου να αναλάβει και ο Γιώργος Βαρεμένος.


Για τη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων «ακούγονται» τα ονόματα του Σωκράτη Φάμελλου και του Κώστα Μπάρκα, ενώ για την προεδρία κοινοβουλευτικών επιτροπών αυτά των Δημήτρη Δημητριάδη, Μαρίας Θαλερίτη.


Οι πληροφορίες πάντως φέρνουν προς αντικατάσταση και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο Χρήστο Μαντά, ο οποίος «χρεώνεται» τις διαφοροποιήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια των κρίσιμων συνεδριάσεων τον Ιούλιο με την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων και τον Αύγουστο με την ψήφιση του μνημονίου, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνουν ότι ο νέος γραμματέας θα πρέπει να εκφράζει την πλειοψηφία.


Ερώτημα παραμένει για την ώρα αν θα αναλάβει κεντρικό κοινοβουλευτικό ρόλο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τις πληροφορίες να λένε ότι το Μαξίμου θα επιθυμούσε να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, αφού όμως πρώτα ο ίδιος ξεκαθαρίσει... αν επιθυμεί θέση.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: