1.10.15

Ο προκλητικός Μάρκους Σέντερ ζητά να υψωθούν κι άλλοι φράχτες...

 ...στην Ευρώπη...
Να υψωθούν και άλλοι φράχτες, εκτός από αυτόν στην Ουγγαρία, προκειμένου να προστατευθεί η Ευρώπη...
από το μαζικό κύμα προσφύγων, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών και Εσωτερικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, υποστηρίζοντας ότι τα 86 δισ. ευρώ του ελληνικού πακέτου διάσωσης, «μάλλον θα ήταν καλύτερο να είχαν διοχετευτεί στην προστασία των συνόρων».
«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να συζητήσουμε περαιτέρω για τους φράχτες προστασίας στην Ευρώπη» ανέφερε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Σέντερ, ο οποίος ανήκει στους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), τους εταίρους των Χριστιανοδημοκρατικών της καγκελαρίου Μέρκελ.
«Ίσως να ήταν καλύτερο να είχαμε επενδύσει τα 86 δισ. ευρώ που δώσαμε στην Ελλάδα στην μαζική προστασία των συνόρων» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι από την Ελλάδα ξεκινά ο δρόμος που ακολουθούν για τα Βαλκάνια οι πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι μόνο στη Βαυαρία οι πρόσφυγες θα κοστίσουν περισσότερα από 4 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι η Γερμανία έχει ήδη ξεπεράσει τις δυνατότητές της για να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.
«Είμαστε ήδη υπερπλήρεις με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και έρχονται καθημερινά και άλλοι» εξήγησε ο Σέντερ και διερωτήθηκε:
«Πιστεύει πραγματικά κάποιος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε και άλλα εκατομμύρια χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στη χώρα μας;» και γι' αυτό τον λόγο όπως είπε, θα πρέπει να περιοριστεί γρήγορα και μαζικά η μετανάστευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: