8.10.15

Το ντέρμπι, δίνει κύπελλο...

kypello1 Τα έφερε έτσι η κληρωτίδα που οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι (και) του ελληνικού μπάσκετ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, Οκτώβριο μήνα, που για το μπάσκετ είναι κάτι σαν...

τον Αύγουστο στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες δεν είναι ακόμα έτοιμες 100% και οι προπονητές δεν έχουν φορτσάρει.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, υποδέχεται απόψε στις 21:00 τον Παναθηναϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών (λόγω τιμωρίας των Πειραιωτών από την περσινή σεζόν) ΣΕΦ, στο μεγάλο ντέρμπι της διοργάνωσης. Αγώνας νοκ άουτ, μια κι έξω. Όποιος κερδίζει προκρίνεται. Όπως έγινε, δηλαδή, και πέρυσι όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι στο ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών κι εκείνο το ματς), με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με καλάθι στο τέλος τους Πειραιώτες, οι οποίοι προχώρησαν σε σαρωτικές αλλαγές και κατάφεραν στο τέλος της σεζόν να αφήσουν πίσω τους εκείνον τον αποκλεισμό, κατακτώντας το πρωτάθλημα και

φτάνοντας στον τελικό της Ευρωλίγκας. Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει στη διάρκεια της σεζόν και στους τελικούς του πρωταθλήματος ηττήθηκε 3-0 από τους «ερυθρόλευκους».

Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με Σφαιρόπουλο στον πάγκο, αλλά δεν έχει τον Σλούκα που πήγε στη Φενέρ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στην τεχνική ηγεσία και μια σειρά από νέα πρόσωπα στο ρόστερ του. Όπως, για παράδειγμα, ο Ραντούλιτσα, ο Καλάθης, ο Φελντέιν και άλλοι πολλοί. Να σημειώσουμε ότι επιστρέφει και ο Τζέιμς Γκιστ με τους πράσινους, ο οποίος είχε τιμωρηθεί για χρήση κάνναβης στα τέλη της σεζόν.


Το αποψινό ματς κρίνει έναν τίτλο, αλλά όχι μια σεζόν. Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που βγάζεις συμπεράσματα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό για μια χρονιά που θα ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες. Το σίγουρο είναι πως το αποψινό ντέρμπι είναι ένα ωραίο πρελούδιο για τη νέα σεζόν. Μην ξεχνάτε πως την επόμενη Κυριακή οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Διαιτητές του αποψινού αγώνα θα είναι οι Γκόντας, Αναστόπουλος και Κορομηλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: