2.10.15

Ο παλιός (Μειμαράκης) κόντρα στο νέο (Τζιτζικώστα) ...

 ...και όλοι εναντίον όλων.
Με «δίλημμα Τσίπρα» η τελική αναμέτρηση στη ΝΔ...
Με το προεκλογικό δίλημμα... του Αλέξη Τσίπρα, το «παλιό» κόντρα στο «νέο», με τρεις κλειδωμένες υποψηφιότητες και τον Αδωνη να δίνει τη μάχη στο νήμα και...
με προδιαγραφές μετωπικής σύγκρουσης φραξιών και ιερατείων, ο γαλάζιος προεδρικός πόλεμος μπαίνει απόψε στην τελική του ευθεία.


Στις 6 το απόγευμα θα απόγευμα οι φάκελοι με τις υποψηφιότητες θα αποσφραγιστούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, με δεδομένους ήδη διεκδικητές τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έδινε εως αργά χθες τη μάχη της συγκέντρωσης των 50 υπογραφών, το απόγευμα ο ίδιος δήλωνε «μου λείπουν 6 υπογραφές» και οι πιθανοτητές του φαίνονταν κατά τι ενισχυμένες μετά την εγκατάλειψη της προσπάθειας από τον Βασίλη Κικίλια.

Ο πρώτος που κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του, με 50 υπογραφές, ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τις διαρροές όμως από το περιβάλλον του να κάνουν λόγο για στήριξη 200 έως 220 μελών της Πολιτικής Επιτροπής. Το μήνυμα, άλλωστε, που επιχείρησε να στείλει ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ήταν εκείνο του ηγέτη - θεματοφύλακα της ενότητας και των «ιερών και των οσίων» της παράταξης: «Ημουν και είμαι πάντα παρών», είπε, « μην ψάχνετε τον αντί, δεν είμαστε ο αντι-ΣΥΡΙΖΑ» διαμήνυσε με νόημα, και κάλεσε τους «ανώνυμους νεοδημοκράτες» να μοιραστούν μαζί του τη «γοητεία της επανεκκίνησης».


Η απάντηση ήρθε, έμμεσα αλλά άμεσα, από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος αν μη τί άλλο έχει καταφέρει να επιβάλει στην προεκλογική κούρσα της ΝΔ όρους... Τσίπρα: Τους όρους της αναμέτρησης ανάμεσα στις παλιές βαρωνίες και στους πολιτικούς της νέας γενιάς. Με μια ακόμη, μη παραδοσιακή, παρέμβαση μέσω Facebook ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, κατέθεσε την δική του πρόταση για την προεδρική εκλογή, ζήτησε να υπάρξει επαρκής προεκλογικός χρόνος «για να ακουστούν οι προτάσεις», επεσήμανε ότι χρειάζονται «εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα» και εισηγήθηκε να υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στην ανάδειξη του νέου προέδρου.


Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιδιώκει να οριστεί η εκλογή του προέδρου το αργότερο σε 15 με 20 ημέρες, προοπτική με την οποία διαφωνεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας και εκείνος μεγαλύτερη προεκλογική περίοδο και κάλπες περί τις 15 Νοεμβρίου.


Ολα αυτά, πάντως, θα κριθούν μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε και θα οριστικοποιηθεί εάν οι τελικοί διεκδικητές θα είναι οι τρεις, ή εάν στη μάχη θα μπει και ο Αδωνις Γεωργιάδης.


Εως τότε, στην παράλληλη και σφοδρή μάχη του παρασκηνίου καταγράφονται τα - μάλλον αδύναμα - σενάρια για πιθανή «σφήνα» Αβραμόπουλου με υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής, αλλά και τα μηνύματα που επιχειρεί να στείλει στην πλευρά Καραμανλή - Μεϊμαράκη ο Αντώνης Σαμαράς με διαρροές περί αλλεπάλληλων συναντήσεων με κορυφαία γαλάζια στελέχη, μεταξύ των οποίων και με τους Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: