8.10.15

Στο… κουρείο οι συντάξεις...

Κλείδωσαν οι μειώσεις για όσους παίρνουν ως άθροισμα 1.000 ευρώ...
Νέες περικοπές έρχονται στις συντάξεις οι οποίες τελικά θα ξεκινήσουν από τα... χαμηλά και συγκεκριμένα από...
τα 500 ευρώ! Μετά την πρώτη μείωση που υπέστησαν οι συνταξιούχοι λόγω της αύξησης των εισφορών για τον κλάδο υγείας, οι συντάξεις μπαίνουν πάλι στο κουρείο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε χθες, ότι το «μαχαίρι» στις συντάξεις θα πέσει τελικά χαμηλότερα από τα 1.500 ευρώ, αφού υποστήριξε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση κάτω από τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη).

Οι μειώσεις θα επιβληθούν στο σύνολο του ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης. Γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν οι μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα θιγούν και οι κύριες συντάξεις ύψους 800 ευρώ . Το «μαχαίρι» σχεδιάζεται να μπει κλιμακωτά στις σημερινές συντάξεις.

Είναι βέβαιο ότι οι μειώσεις έχουν κλειδώσει για όσους παίρνουν ως άθροισμα 1.000 ευρώ και πάνω, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τις χαμηλότερες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Κατρούγκαλος:

-Δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνουν κλιμακωτές

-Θα υπάρξει προστασία των μικρών συντάξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προστατευτούν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν έως 500 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: