3.10.15

Προβληματισμός στην Κύπρο για το κλείσιμο της Transaero...

ΤΡΑΝΣΑΕΡΟ
Mετέφερε το 70% των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο...
Τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος που προέκυψε από την πτώχευση της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Transaero, η οποία μεταφέρει το 70% των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο, θα πρέπει να εξερευνήσουν το υπουργείο Μεταφορών-Τουρισμού και...

ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μάριος Δημητριάδης.

Το κλείσιμο της εταιρείας, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προβληματίζει μεν τη κυβέρνηση, αλλά «σύντομα θα ληφθούν οι ενδεικνυόμενες αποφάσεις για επιτυχή αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης».

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η Transaero έχει μεταφέρει γύρω στους 350.000 επιβάτες από τη Ρωσία μέχρι σήμερα, ενώ επρόκειτο να μεταφέρει άλλους 30.000 μέχρι το τέλος του χρόνου. «Τουλάχιστον για το υπόλοιπο του χρόνου δεν θα είναι σημαντικές οι επιπτώσεις στον τουρισμό μας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι το κενό θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετες πτήσεις από ρωσικές εταιρείες, καθώς με βάση διμερή συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, οι πτήσεις διενεργούνται από εταιρείες που διαθέτουν άδεια αερομεταφορέα από την Κύπρο. Αυτή τη στιγμή, εξήγησε, δεν υπάρχει στην Κύπρο εταιρεία με κυπριακή άδεια αερομεταφορέα. Οι αιτήσεις τριών εταιρειών, ανέφερε, βρίσκονται υπό εξέταση. Ο κ. Δημητριάδη σημείωσε ότι ακόμη και αν κάποιες εταιρείες αποκτήσουν τέτοια άδεια, θα βρίσκονται σε δυσχερή θέση σε ό,τι αφορά το εν λόγω δρομολόγιο, εξαιτίας του τουρκικού εμπάργκο που αυξάνει τον πτητικό χρόνο κατά 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: