3.11.15

Εθνική: Πουλάει το 100% της Finansbank...



H Εθνική ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει το σύνολο των μετοχών που κατέχει στην τουρκική Finansbank, διαδικασία η οποία τελεί...
υπό την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα υπολογίζεται στα 3,2 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να γλιτώνει περί τα δύο δισ. ευρώ από το Risk-weighted asset (RWA).

Η απόφαση για την πώληση του 100% της τουρκικής θυγατρικής μειώνει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας, έτσι πιθανόν η αύξηση κεφαλαίου να διαμορφωθεί κάτω από τα δύο δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο των stress tests, οι ανάγκες της ΕΤΕ διαμορφώθηκαν στα 1,576 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής στόχος είναι να συμπεριληφθούν τα έσοδα από την πώληση της Finansbank στα κεφαλαιακά πλάνα που θα κατατεθούν την Παρασκευή. Δηλαδή, το ποσό που θα λάβει η τράπεζα από την πώληση να αφαιρεθεί από το λογαριασμό της αύξησης κεφαλαίου.

Αυτό, πάντως, δεν απαλλάσσει την ΕΤΕ από την υποχρέωση της σε αύξηση κεφαλαίου, που θα γίνει κανονικά μέχρι τέλη του έτους, ωστόσο μειώνει το ποσοστό της αύξησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δεσμευτικές προσφορές δεν βρίσκονται ακόμη στα χέρια της διοίκησης και αναμένεται να κατατεθούν στο τέλος Νοεμβρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΤΕ

«Στο πλαίσιο των οριζoμένων στο κανονιστικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αναφορικά με την προετοιμασία και υποβολή του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων και του σχεδίου αναδιάρθρωσης προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης το ADR της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: