7.11.15

«Σε καθοδικό σπιράλ η ελληνική οικονομία»...


Για ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή στην αύξηση και επιβολή φόρων κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι το μείγμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων «θα οδηγήσει σε...
δημοσιονομικές αποκλίσεις, αυξάνοντας την πιθανότητα επιβολής και άλλων μέτρων».

Σε συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα ο Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει ότι το αποτέλεσμα της δεκάμηνης διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. είναι ότι «η χώρα ξανακύλησε στο “καθοδικό σπιράλ”».

Υποστήριξε δε ότι η Ν.Δ. αξιολογεί τη συμφωνίας με τους δανειστές βάσει μέτρων και πολιτικών και γι' αυτό τον λόγο «καταψηφίζει την επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Όπως εξηγεί, η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει «τις αναγκαίες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για την ανάταξη της οικονομίας, όπως ήδη έχει αποδείξει (αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, ενίσχυση δημοσιονομικού πλαισίου, αποκρατικοποίηση ΟΔΙΕ, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών κ.ά.)».

Επίσης σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα του χρέους θα μπει τελικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «με την υλοποίηση αυτών που αποφασίστηκαν το 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: